Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, κηρύσσοντας δύο 24ωρες απεργίες για σήμερα και αύριο, αποφάσισαν σε γενική συνέλευση οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πάντως, στην απόφαση της Συνέλευσης για απεργία τονίζεται ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν η πρόταση της Συγκλήτου του Ιδρύματος για να ξεκινήσουν μαθήματα την ερχόμενη Δευτέρα 16 του μήνα.

Από τους παρόντες στη γενική συνέλευση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, που ήταν επεισοδιακή, 220 άτομα ψήφισαν υπέρ της πρότασης να συνεχιστεί με περιφρουρήσεις η απεργία του κλάδου και 90 υπέρ της πρότασης να επιτραπεί κανονικά η έναρξη των μαθημάτων.

Στη συνέχεια αποχώρησαν όλα τα μέλη της κεντροαριστερής πλειοψηφούσας παράταξης του ΔΣ του Συλλόγου, εις βάρος των οποίων κατατέθηκε πρόταση μομφής.

Η πρόταση από εκπροσώπους της παράταξης που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε, επειδή ζήτησαν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να προχωρήσουν οι συνομιλίες με το υπουργείο Παιδείας, στη βάση των σχετικών δεσμεύσεων του υπουργού , Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.