Τη δημιουργία τριών νέων visa centers στη Ρωσία ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος από τη Μόσχα, την οποία επισκέφθηκε την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαρτίου με αφορμή την 6η έκθεση Intourmarket. Με τον τρόπο αυτό εδραιώνεται και επεκτείνεται η βάση για την έκδοση visa προς τη χώρα μας, που ξεκίνησε πέρυσι φέρνοντας σημαντική αύξηση Ρώσων επισκεπτών σε μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη για τον ελληνικό τουρισμό.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού επενδύει συνειδητά στην αναπτυσσόμενη αγορά της Ρωσίας, από την οποία πέρυσι είχαμε άνοδο αφίξεων της τάξεως του 55%. Οι αφίξεις στα αεροδρόμια της Ελλάδας ανήλθαν από 251.000 το 2009, σε 415.000 το πρώτο εννιάμηνο του 2010. Η πολιτική σημαντικής διευκόλυνσης στην παροχή αδειών visa βοήθησε σε αυτή την εξέλιξη και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το επόμενο στάδιο, σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παύλος Γερουλάνος κατά τις συναντήσεις του με μέσα ενημέρωσης και tour operators, ανακοίνωσε ότι στους επόμενους τρεις μήνες θα ανοίξουν στη Ρωσία τρια καινούρια visa centers, στις πόλεις Καζάν, Σαμάρα και Κρασνογιάρσκ για να ανταποκριθούν στη ραγδαία αύξηση της κίνησης των Ρώσων τουριστών προς τη χώρα μας. Μια κίνηση που συνδέεται και με το αυξημένο ενδιαφέρον ρώσων επιχειρηματιών για ανάπτυξη δράσεων και επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η ενίσχυση της ροής των Ρώσων επισκεπτών η οποία κινήθηκε ανοδικά κατά το 2010 σε ποσοστό που ξεπερνά το 55% βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο Έλληνας υπουργός με τα μεγαλύτερα ρωσικά ΜΜΕ αλλά και το μείζον θέμα της διευκόλυνσης χορήγησης θεωρήσεων VISA προς τους Ρώσους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας. Οι αφίξεις στα αεροδρόμια της Ελλάδας ανήλθαν από 251.000 το 2009, σε 415.000 το πρώτο εννιάμην του 2010.