Σταδιακή βελτίωση του καιρού με εξασθένηση των ανέμων και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει από το απόγευμα της Πέμπτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα επικρατούν τοπικές νεφώσεις με ανέμους έως και 8 μποφόρ και θερμοκρασίες εως 10 βαμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη θα πέφτει, μέχρι και το βράδυ, χιόνι ή χιονόνερο, οι άνεμοι θα πνέουν έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Παρασκευή, αναμένονται στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Από βόρειες διευθύνσεις οι άνεμοι στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Παγετός αναμένεται τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
 
Πιο αναλυτικά στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  -01 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νησιά Ιονίου,  την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 04 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα ανατολικά και νοτιά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και θερμοκρασία από 06 έως 11 βαθμούς κελσίου.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένοται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και βαθμιαία βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 05 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονόνερου κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια αναμένονται στην Αττική ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά. Βελτίωση  αναμένεται από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κειμανθεί από  -01 έως 10 βαθμούς κελσίου.