current views are: 2

12 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση12:20

Ανοίγει ο σταθμός του μετρό «Αγία Μαρίνα»

Το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό ο σταθμός «Αγία Μαρίνα» του ΜΕΤΡΟ.

Δημοσίευση 12:20’
αρθρο-newpost

Το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό ο σταθμός «Αγία Μαρίνα» του ΜΕΤΡΟ.

Το Σάββατο το πρωί, παραδίδεται προς χρήση από το επιβατικό κοινό ο νέος σταθμός του μετρό «Αγία Μαρίνα», επέκταση της γραμμής 3 από τον σταθμό Αιγάλεω.

Ο σταθμός «Αγία Μαρίνα» βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού και θα είναι ο τερματικός της γραμμής 3, έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα της επέκτασης προς τον Πειραιά με έξι επιπλέον σταθμούς, κάτι που αναμένεται το 2017.

Η διαδρομή από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε εννιά λεπτά, ενώ η μετάβαση ως το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα γίνεται σε μόλις 40 λεπτά της ώρας. Σε καθημερινή βάση, ο σταθμός θα εξυπηρετεί περίπου 30.000 επιβάτες.

Ιδιαίτερη σημασία έχει, επίσης, το γεγονός ότι για τις ανάγκες του σταθμού «Αγία Μαρίνα», κατασκευάστηκε χώρος μετεπιβίβασης ο οποίος διαθέτει χωρητικότητα για στάθμευση 380 ΙΧ οχημάτων. Η λειτουργία του εν λόγω σταθμού θα οδηγήσει σε σημαντικές τροποποιήσεις στη διαδρομή των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την περιοχή.

Τον νέο σταθμό θα επισκεφθεί αύριο στις 11 το πρωί ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Παπαδόπουλος ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.