Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

«Αρνούμαι την κατηγορία» δήλωσε στο δικαστήριο ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για όσα του αποδίδονται στην υπόθεση των χρημάτων που έλαβε από τη Siemens.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αφού απέρριψε την ένσταση της υπεράσπισης για την Πολιτική Αγωγή, αποδεχόμενο την παράσταση των συνηγόρων τόσο του Δημοσίου όσο και του ΟΤΕ, ζήτησε την τοποθέτηση των κατηγορουμένων επί της κατηγορίας.

Ο βασικός κατηγορούμενος δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν αποδέχεται όσα του αποδίδονται. 

Στη συνέχεια της διαδικασίας οι δικηγόροι του πρωήν υπουργού και των άλλων κατηγορουμένων επανήλθαν και με νέες ενστάσεις απαραδέκτου της διαδικασίας με το δικαστήριο να διακόπτει για τις 18 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Μαντέλης αναφερόμενος στον κουμπάρο και συγκατηγορούμενό του Γιώργο Τσουγκράνη τόνισε: «Νιώθω ότι είναι υποχρέωσή μου να πω ότι ο κ. Τσουγκράνης ενεπλάκη σε αυτή την υπόθεση χωρίς να γνωρίζει τίποτα. Είναι εδώ κατηγορούμενος εξαιτίας της δικής μου συμπεριφοράς».

Ακολούθως, με τις τοποθετήσεις τους και οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όσα τους καταλογίζονται.

Εξερχόμενος από το Εφετείο και σε ερώτηση δημοσιογράφων ο κ. Μαντέλης επανέλαβε για ακόμη μια φορά τη θέση του ότι τα χρήματα αποτελούν χορηγία και όχι «μίζα».