Συνελήφθησαν στην Καρδίτσα τρεις Ρομά, ηλικίας 34, 40 και 24 ετών, για κλοπές μετασχηματιστών του δικτύου της Δ.Ε.Η. με σκοπό την περαιτέρω διάθεση των εξαρτημάτων τους στην αγορά. Για την υπόθεση αυτή, αναζητούνται άλλοι δύο 20χρονοι Ρομά συνεργοί τους.

Οι δράστες έκλεβαν μετασχηματιστές από στύλους της ΔΕΗ σε αγροτικές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής των Σοφάδων Καρδίτσας και για αποθήκευση των χάλκινων εξαρτημάτων με σκοπό τη μετέπειτα διάθεσή τους στην αγορά. Διενεργήθηκαν έρευνες σε τέσσερα σπίτια στον παλαιό οικισμό Ρομά των Σοφάδων.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν στοιβαγμένα, σε κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο οικίας, δεκαέξι σάκοι με χάλκινα εξαρτήματα των μετασχηματιστών, συνολικού βάρους 940 κιλών περίπου. Επιπλέον, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός αποξήλωσης των μετασχηματιστών από στύλους.

Επιπρόσθετα, εντοπίστηκαν μέσα σε κοντινό αποστραγγιστικό χαντάκι άλλοι πέντε σάκοι με χάλκινα εξαρτήματα,συνολικού βάρους 400 κιλών. Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι τα ανευρεθέντα χάλκινα εξαρτήματα προέρχονται από δεκαεπτά συνολικά μετασχηματιστές της ΔΕΗ, οι δώδεκα από τους οποίους εξακριβώθηκε ότι αφαιρέθηκαν το διήμερο από την ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων.

Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν, ενώ η συνολική οικονομική ζημία που υπέστη η επιχείρηση της ΔΕΗ εκτιμάται ότιανέρχεται στις 120.000 ευρώ.