Για την εφαρμογή της δέσμης μέτρων σχετικά με την ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών που ζουν πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας στην Ελλάδα, ενημέρωσε τους ομολόγους του ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

«Κινητοποιήσαμε, μέσα σε 5 ημέρες, όλους τους φορείς και συντονίζουμε ένα πρωτόγνωρο και δύσκολο εγχείρημα. Η ΔΕΗ έως σήμερα, έχει ήδη επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε 2.000 σπίτια και μέχρι αύριο θα έχουν επανασυνδεθεί άλλα 2.000 σπίτια, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους. Αφήνουμε στη κρίση αυτών που δοκιμάζονται, όλους όσοι, με κραυγές και λαϊκισμούς, παίζουν με την αγωνία τους» ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

«Θέλω να ευχαριστήσω την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στις κοινωνικές και προνοιακές δομές, για την άμεση ανταπόκριση και το πολύτιμο έργο τους. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν και θα συνεχίσουν να καταβάλλουν τις επόμενες ημέρες. Συνεχίζουμε τον αγώνα δρόμου» είπε.

Για την ενημέρωση των ευρωπαίων ομολόγων του για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στον τομέα της Ενέργειας είπε ακόμα ότι «συμφωνήσαμε ότι στην πρώτη γραμμή βρίσκεται το θέμα της καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας των 50.000.000 Ευρωπαίων πολιτών, ανάμεσα στους οποίους και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών».