«Με το πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα, ότι η εκπαίδευση που προσανατολίζεται σε πρακτικές ανάγκες, μπορεί να αυξήσει τις ευκαιρίες απασχόλησης των νέων στην Ελλάδα», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός υφυπουργός του Ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας, Τόμας Ράχελ (Thomas Rachel) στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του προγράμματος «MENDI - Mentoring Dual International» στην Αθήνα.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πιλοτικό πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού, που έχει ξεκινήσει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο από κοινού με τον ΟΑΕΔ και την εταιρεία DEKRA. Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζουν τα συναρμόδια ελληνικά και γερμανικά υπουργεία, καθώς και άλλοι γερμανικοί και ελληνικοί φορείς.

Στο πλαίσιο της εναρκτήριας εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, τοποθετήσεις για τη σημασία του διττού συστήματος εκπαίδευσης και την καθιέρωση αυτού του μοντέλου και στην Ελλάδα έκαναν ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κ. Αρβανιτόπουλος, η υπουργός Τουρισμού, Ολ. Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μ. Μαΐλλης, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Θ. Αμπατζόγλου και ο Ντ. Μέτζγκερ από την εταιρία DEKRA.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: «Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο υποστηρίζει πάντα τους νέους και ιδίως, όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν μόρφωση και εκπαίδευση».

 

TAGS