Ένα πρωτοφανές αλαλούμ επικρατεί στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, με αφορμή το εάν η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων έληξε ή όχι.

Το Δ.Σ. του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών κήρυξε την λήξη νωρίς το απόγευμα τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων. Στην ανακοίνωση του προεδρείου του συλλόγου επισημαίνεται ότι στην χθεσινή γενική συνέλευση, κατά την οποία προκηρύχθηκαν δύο νέες 24ωρες απεργίες από τους περίπου 200 παριστάμενους, δεν υπήρξε απαρτία.

Δεδομένων δε και των «παραπόνων συναδέλφων σχετικά με την συμπεριφορά της απεργιακής επιτροπής», ο σύλλογος αποφάσισε να ενημερώσει τα μέλη του ότι η απεργία έχει λήξει και ότι όσοι δεν προσέρχονται στην εργασία τους αναλαμβάνουν και την σχετική ευθύνη.

Στην ανακοίνωση του Δ.Σ. των διοικητικών αντέδρασε έντονα η επιτροπή, και σε απάντησή της τονίζει ότι η απεργία συνεχίζεται, ενώ το μέλλον της θα αποφασιστεί στην αυριανή γενική συνέλευση.

Το προεδρείο γνωστοποιεί επίσης ότι δεν μετέχει σε κάποια «απεργιακή επιτροπή», ούτε γνωρίζει ονόματα συναδέλφων που μετέχουν σ' αυτή, ενώ «καταδικάζει τις αντικαταστατικές συμπεριφορές οι οποίες στοχοποιούν συναδέλφους και οδηγούν σε διασπαστικές κινήσεις».

Έντονη αντίδραση της απεργιακής επιτροπής

«Η πρόεδρος του Συλλόγου παρενέβη στη γενική συνέλευση, ενώ την πρόταση της παράταξης παρουσίασε ο αντιπρόεδρος. Όταν διαπίστωσαν ότι δεν έχουν κανένα έρεισμα, αποχώρησαν με τις πενιχρές δυνάμεις που τους έχουν απομείνει λόγω της πλήρους ευθυγράμμισής τους με την πολιτική των διαθεσιμοτήτων και της προσφυγής τους σε υπόγειες διαπραγματεύσεις πίσω από τις πλάτες των εργαζόμενων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η απεργιακή επιτροπή δηλώνει ακόμη ότι το Δ.Σ. του συλλόγου είναι έκπτωτο έπειτα από σημερινή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του πανεπιστημίου.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής ήταν: 210 ναι, 11 όχι, 10 λευκά. Κατά συνέπεια, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι έκπτωτο με την ετυμηγορία των μελών του Συλλόγου» υποστηρίζουν τα μέλη της απεργιακής επιτροπής ενώ καλούν τους συναδέλφους τους σε νέα συνέλευση αύριο προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον της κινητοποίησης.