current views are: 1

13 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση04:52

«Έμπειροι» οι δράστες τoυ εμπρησμού στο εξοχικό του Κώστα Σημίτη

Από εμπρηστικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο μπαλκόνι, προκλήθηκε η πυρκαγιά στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους.

Δημοσίευση 04:52’
αρθρο-newpost

Από εμπρηστικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο μπαλκόνι, προκλήθηκε η πυρκαγιά στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους.

Ερωτήματα εγείρει στην ΕΛ.ΑΣ. η υπόθεση εμπρησμού με ωρολογιακό μηχανισμό που σημειώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα στο εξοχικό του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο μηχανισμός πυροδοτήθηκε επί τόπου, λίγα δευτερόλεπτα αφότου άφησαν τυλιγμένο στο μπαλκόνι της κατοικίας τον αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Ο μηχανισμός που βρέθηκε προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο σπίτι. Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την έκρηξη, ενώ οι δράστες γνώριζαν σε κάθε περίπτωση ότι η εξοχική κατοικία είναι άδεια. Οι αστυνομικές αρχες εκτιμούν ότι πρόκειται για πολύ έμπειρα άτομα.

Οι έρευνες για τον μηχανισμό έχουν περάσει στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι ερευνούν κάθε ενδεχόμενο, ενώ η συνδεσμολογία παραπέμπει σε εκείνον που προοριζόταν για επίθεση στο μετρό στο Αιγάλεω καθώς και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε ωρολογιακός με μπαταρίες και διακόπτη που ήταν κρυμένος μέσα σε κάποιο κουτί. Οι δράστες πάντως άφησαν τυλιγμένο τον μηχανισμό έξω από την μπαλκονόπορτα του σαλονιού της οικίας.

Στην περίπτωση του Αιγάλεω, ο εμπρηστικός μηχανισμός ήταν ενεργοποιημένος αλλά δεν εξερράγη, πιθανώς λόγω προβλήματος στην συνδεσμολογία του. O εμπρηστικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος μέσα σε μία χάρτινη τσάντα, αποτελείτο από ένα τετραλιτρο μπιτόνι βενζίνης και ρολόι.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος και στη συνέχεια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας που έφτασαν πρώτοι στο σημείο, όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία που έκαναν, αρχικά οι  οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον εμπρηστικό μηχανισμό μπροστά στη μπαλκονόπορτα, από την έξω πλευρά, χωρίς να την παραβιάσουν.

Η πυρκαγιά, που προκλήθηκε από την πυροδότηση του μηχανισμού, εισχώρησε στο εσωτερικό του σπιτιού όπου προκάλεσε ζημιές προκαλώντας ταυτόχρονα ενεργοποίηση του συναγερμού λόγω του καπνού, από όπου και κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική.

Επί τόπου έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις που έσβησαν τη φωτιά, ενώ από το μπαλκόνι περισυνελέγησαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού, μεταξύ των οποίων και μεταλλικά στοιχεία, τα οποία θα ερευνηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στον τόπο του συμβάντος βρίσκονται αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ανέλαβε την υπόθεση καθώς και της Πυροσβεστικής με εισαγγελέα, που παρακολουθεί την πορεία των ερευνών.

Ευτυχώς το σπίτι ήταν άδειο και δεν κινδύνευσε κανείς από την οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Σημίτης έφτασε στην εξοχική οικία του για να ενημερωθεί για τις ζημιές λίγο μετά τις 9.30 το πρωί.

 

 


σχετικα αρθρα