Για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου που κατά πάσα πιθανότητα είχαν σκοπό την απαγωγή του 33χρονου Κίκου Μαρτίνου κάνουν λόγο αστυνομικές πηγές. Ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί ακόμη κανένα ενδεχόμενο της μαφιόζικης ενέδρας που έστησαν στον εφοπλιστή.

Η κίνηση του 33χρονου να σύρει με την όπισθεν το ένα αυτοκίνητο των δραστών αποδείχτηκε σωτήρια. Όπως υποστήριξε ο ίδιος στους αστυνομικούς έχει περάσει ειδική εκπαίδευση για τέτοιες περιπτώσεις. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι γόνοι επιχειρηματιών που έκαναν ειδικά μαθήματα μετά την απαγωγή Παναγόπουλου.

Οι αστυνομικές αρχές πάντως  που ερευνούν την απόπειρα απαγωγής του Κίκου Μαρτίνου δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να ήταν πίσω από την απόπειρα σύμπραξη τρομοκρατών με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου. 

Όπως προέκυψε και τα δύο οχήματα που βρέθηκαν καμένα είχαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Ο ιδιοκτήτης μάλιστα αναζητείται στην περιοχή του Πειραιά. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να διέφυγαν οι δράστες με τρίτο ΙΧ που τους περίμενε.

Το χρονικό

Την απόπειρα απαγωγής του κατήγγειλε χτες το μεσημέρι στην Αστυνομία ο 33χρονος γιος της γνωστής οικογένειας εφοπλιστών Μαρτίνου, Κίκος Μαρτίνος.

Φεύγοντας από τα γραφεία της εταιρείας που εργάζεται στη Βούλα ο 33χρονος γιος του Αντρέα Μαρτίνου ήρθε αντιμέτωπος με δύο οχήματα που του έστησαν ενέδρα στην περιοχή της Βούλας.

Δύο αυτοκίνητα, ένα ΙΧ και ένα βαν, στις 15.30 προσπάθησαν να κλείσουν το δρόμο στον γιο του εφοπλιστή, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Ηρακλειδών. Δύο άνδρες φορώντας κουκούλες που κάλυπταν όλο τους το πρόσωπο κατέβηκαν από το βαν κρατώντας καλάσνικοφ καλυμμένα με ύφασμα και χτύπησαν το τζάμι του οδηγού. Άλλοι δύο βρίσκονταν στο άλλο όχημα.

Ωστόσο κατάφερε να διαφύγει κάνοντας όπισθεν και προσκρούοντας στο αυτοκίνητο που τον ακολουθούσε.

Από την πρόσκρουση ξέσπασε πυρκαγιά στο αυτοκίνητο των δραστών το οποίο και εγκατέλειψαν στο σημείο, ενώ κατάφερε να επιστρέψει στα γραφεία της εταιρείας και να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Το δεύτερο όχημα τύπου βαν βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα σε κοντινή απόσταση, στη συμβολή των οδών Πάτμου και Αθηναΐδος.

Να σημειωθεί ότι ο 33χρονος δεν είχε συνοδεία ασφαλείας στις διαδρομές που εκτελούσε παρά μόνο στην οικία του στο Καβούρι.

ΑΝ.ΓΑΛ.