Αναδρομικά και με πάρα πολλές δόσεις θα πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στη ΔΕΗ οι οικονομικά αδύναμοι καταναλωτές στους οποίους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Ήδη οι πρώτοι 4.000 είδαν ξανά το φως... στα σπίτια τους, αλλά όχι ακόμη τις λεπτομέρειες για τον τρόπο ρύθμισης των περιπτώσεών τους. Μία εβδομάδα μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, και η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ δεν έχει ετοιμάσει την υπουργική απόφαση με τους όρους και τις προϋποθέσεις επανασύνδεσης.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η απόφαση θα προβλέπει τη δωρεάν για έναν χρόνο ηλεκτροδότηση των ευάλωτων καταναλωτών στους οποίους είχε διακοπεί η παροχή λόγω της οικονομικής τους αδυναμίας να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Για την ακρίβεια, θα παρέχεται έκπτωση 99% μέχρι ενός ορίου μηνιαίας κατανάλωσης. Μετά την πάροδο του ενός χρόνου, τα νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, τις παλαιότερες λόγω των οποίων τους είχε κοπεί το ρεύμα, με ένα πολύ ευνοϊκό σύστημα πληρωμών.

Άλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 είπε: «Η επανασύνδεση ρεύματος στην κοινωνική αυτή ομάδα δεν θα επιφέρει την επιβάρυνση του τέλους επανασύνδεσης, ενώ τα χρέη των εν λόγω οφειλετών προς τη ΔΕΗ θα παραμείνουν ''παγωμένα''. Οι διακανονισμοί των χρεών προς τη ΔΕΗ δεν θα προχωρήσουν άμεσα, αλλά σε εύλογο χρονικό διάστημα».