Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κυρία Βάσω Κόλλια σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα: «Εθελοντισμός: από την Αλληλεγγύη στην Ανάπτυξη», τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, από 13.00 έως 16.00. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων/Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 & Πάντου Αλεξάνδρου, Καλλιθέα, 17671, όπισθεν Παντείου Πανεπιστημίου), στις 18.00.

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη της συνάφειας του εθελοντισμού με την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Μέσα από κεντρικές ομιλίες και παρουσίαση καλών πρακτικών θα διερευνηθούν πλαίσια μέσα από τα οποία ο εθελοντισμός μπορεί στην παρούσα συγκυρία να προσφέρει μία εναλλακτική οδό για ανάπτυξη «από τη βάση» και με κοινωνικό πρόσωπο.

Στην ημερίδα θα κληθούν εκπρόσωποι εθελοντικών, μη-κυβερνητικών και γυναικείων οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, κοινωφελών ιδρυμάτων, που ενισχύουν και χρηματοδοτούν τέτοιες οργανώσεις, καθώς και της Πολιτείας, που μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης καινοτόμων δράσεων. Θα πραγματοποιηθεί σύντομη αναφορά στο έργο οργανώσεων και φορέων, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και πηγή έμπνευσης για την Κοινωνία των Πολιτών και για εκπροσώπους της που θα επιθυμούσαν να δραστηριοποιηθούν στο πεδίο αυτό.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναικείων Οργανώσεων)» (Πράξη 3.2.4.) που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» και υλοποιείται από την ΕΥΣΥΔΕ ΓΓΙΦ-ΥΠΕΣ – Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.