Την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας ώστε να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για πολίτες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, επιθυμεί ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, λίγες ημέρες πριν την έλευση των Χριστουγέννων. 

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο Κοζάνης, παρουσία και εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τονίστηκε η ανάγκη να βοηθήσουν και οι μαθητές από την πλευρά τους ώστε φέτος τα Χριστούγεννα καμία οικογένεια της πόλης να μην στερηθεί το γιορτινό τραπέζι.

«Θέλουμε να κινητοποιήσουμε το μαθητικό δυναμικό, ώστε το επόμενο δεκαήμερο τα σχολεία να γίνουν χώροι συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για ανθρώπους που ζουν στα όρια της φτώχειας. Δάσκαλοι και καθηγητές γνωρίζουν πως οι οικογένειες αρκετών μαθητών τους δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και θέλουμε να τους βοηθήσουμε», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ.Μαλούτας. 

Μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται στους χώρους των σχολείων και στη συνέχεια εθελοντές του Δήμου Κοζάνης θα τα πακετάρουν για να τα παραδώσουν σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.