Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Συνελήφθη ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αντώνης Κάντας, έπειτα από ένταλμα που εξέδωσε ο ειδικός ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, ο οποίος χειρίζεται μέρος της δικογραφίας για τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Από την έρευνα, που ακολούθησε το άνοιγμα των λογαριασμών του, προέκυψε ότι ο κ. Κάντας ήταν διαχειριστής δύο off shore εταιρειών στις οποίες εισέρρευσε το ποσό των 13,5 εκατ. ευρώ, το οποίο συνδέεται με μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο κ. Κάντας ήταν στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών, υπό τον Γιάννη Σμπώκο, επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου -κυρίως- και του Γιάννου Παπαντωνίου (1996-2002).

Σημειώνεται ότι, στις 20 Σεπτεμβρίου, με ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα είχε συλληφθεί ο κ. Κάντας κατηγορούμενος για άμεση συνεργεία στην απιστία του Άκη Τσοχατζόπουλου επί υπουργίας του οποίου υπεγράφη το Σεπτέμβρη του 99 η σύμβαση για την επέκταση τηλεπικοινωνιών του στρατού και ο εκσυγχρονισμός του (ΕΡΜΗΣ 2), για δωροδοκία ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της SIEMENS και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και με εγγύηση 500.000 ευρώ.

Το πρώην στέλεχος του ΥΠΕΘΑ κρατείται και αναμένεται να απολογηθεί για την υπόθεση του επίμαχου λογαριασμού την Τρίτη.