«Εκφράζω την οδύνη της ψυχής μου», ήταν η απάντησή του Μητροπολίτη Σπάρτης, Ευστάθιου. στα όσα αναφέρονται στο βίντεο με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ο Μητροπολίτης σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση με τον Μιχαλολιάκο, λέγοντας τα εξής: «Ουδέποτε είχε σχέση με την Μητρόπολη. Δεν έχω λάβει ποτέ μέρος σε πολιτικές διεργασίες. Δεν τον γνωρίζων προσωπικά, ούτε τους Χρυσαυγίτες της Σπάρτες». Ωστόσο έσπευσε να σημειώσει πως ενδεχομένως «άνθρωποι, συγγενείς που τους υποστηρίζουν (σσ. τη Χρυσή Αυγή) μπορεί να είναι Χριστιανοί που έρχονται στην εκκλησία.

Όσον αφορά το γηροκομείο, το οποίο σύμφωνα με τον Μιχαλολιάκο ο Μητροπολίτης Σπάρτης έβαλε τους ανθρώπους που διαμένουν εκεί να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, ο κ. Ευστάθιος υποστήριξε πως «δεν υπάρχει γηροκομείο στο οποίο να έχω εγώ πρόσβαση. Δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτεται ο καθένας».

Τέλος επανέλαβε: «Δεν υπάρχει καμία σχέση ή συνεργασία με την Χρυσή Αυγή», προσθέτοντας: «Είναι άδικο να φορτώνουν την Χρυσή Αυγή στην εκκλησία. Έχω στεναχωρηθεί με αυτό το πράγμα».