Έκθεση φωτογραφίας, που εξιστορεί παράλληλα την πορεία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) στο χρόνο και τους δεσμούς της με την Ήπειρο, που έχουν σφυρηλατηθεί και μέσω του Γεωργίου Σταύρου, ιδρυτή και πρώτου διοικητή της τράπεζας για 28 χρόνια, εγκαινίασε στις 6.30 το απόγευμα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στα Ιωάννινα.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφώνησαν ο πρόεδρος της Εθνικής Γιώργος Ζανιάς και ο διευθύνων σύμβουλός της Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Η έκθεση λειτουργεί στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Ιωάννινα και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και τον Ιανουάριο του 2014.

Σε δείπνο που ακολούθησε, με προσκεκλημένους περίπου 400 επιχειρηματίες και παράγοντες της κοινωνίας και οικονομίας από την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα, ο πρόεδρος της ΕΤΕ Γ. Ζανιάς αναφέρθηκε στις μακροοικονομικές εξελίξεις και τις θετικές προοπτικές που διαγράφονται για την ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξ. Τουρκολιάς επικεντρώθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές της οικονομίας και απηύθυνε πρόσκληση για στοχευμένη επενδυτική δραστηριότητα με αρωγό την Εθνική.

Στο πλαίσιο της πολιτικής της για αμεσότερη επικοινωνία με το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, η διοίκηση της Εθνικής μετέβη στα Ιωάννινα, ολοκληρώνοντας κύκλο επισκέψεων στις περιφέρειες της χώρας για το 2013.

Η εκδήλωση στην Ηπειρώτικη πρωτεύουσα συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, στις 21 Φεβρουαρίου 1913 και τη συμπλήρωση επίσης 100 ετών, παρουσίας της Εθνικής Τράπεζας στα Ιωάννινα.

Ανώτατα στελέχη τόσο της κεντρικής όσο και της περιφερειακής διοίκησης, συμμετείχαν στο δείπνο και είχαν την ευκαιρία για κατ' ιδίαν συνομιλίες με το επιχειρηματικό δυναμικό της Ηπείρου, ενώ παράλληλα έκαναν επισκέψεις σε διάφορες μονάδες της περιοχής.