current views are: 1

14 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση10:33

Φωταγωγείται σήμερα το χριστουγεννιάτικο καράβι στη Θεσσαλονίκη

Στην κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης (στην πλατεία Αριστοτέλους) εγκαινιάζεται σήμερα επισήμως στις 19.00 το απόγευμα, η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Δημοσίευση 10:33’
αρθρο-newpost

Στην κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης (στην πλατεία Αριστοτέλους) εγκαινιάζεται σήμερα επισήμως στις 19.00 το απόγευμα, η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Στην κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης (στην πλατεία Αριστοτέλους) εγκαινιάζεται σήμερα επισήμως στις 19.00 το απόγευμα, η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Στην εκδήλωση που θα περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα από ομάδες της πόλης και την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, ο Γιάννης Μπουτάρης θα φωταγωγήσει το καραβάκι που βρίσκεται ήδη αγκυροβολημένο στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εορταστικής εκδήλωσης:

18.30 έως 19.00: Η Ομάδες «Κρουστόφωνο» και «Paranaue» συμπράττουν στην εξέδρα της Πλατείας Αριστοτέλους, σε ένα κοινό μουσικό πρόγραμμα

19.00: Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης φωταγωγεί το καραβάκι που έχει αγκυροβολήσει στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους

19.30 έως 20.00: Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης ερμηνεύει χριστουγεννιάτικες μελωδίες

20.00 έως 21.00: Πάρτι με μουσική για όλους τους παρευρισκόμενους

Εορταστικές εκδηλώσεις Δήμου Θεσσαλονίκης στις Δημοτικές Κοινότητες 

2η Δημοτική Κοινότητα

• στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων πολιτιστικών της, δραστηριοτήτων διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις:

-Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων της Β΄ Δημ. Κοινότητας στο Ξενοδοχείο Καψής στην αίθουσα Θεοδώρα στις 19/12/2013 και ώρα 11.30π.μ-13.00μ.μ .

– Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με θέμα « Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από περιοχές της Ελλάδας» στις 23/12/2013 και ώρα 12.00μ.μ -13.00μ.μ με τη χορωδία των φίλων του Βυζαντινού Μουσείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης «Θερμαϊκός», στην αίθουσα αναμονής του επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

-Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στις 29/12/2013 και ώρα 12.00μ.μ -13.00μ.μ με θέμα «Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από περιοχές της Ελλάδας» με τη χορωδία των φίλων του Βυζαντινού Μουσείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης «Θερμαϊκός», στην αίθουσα αναμονής του επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

-Κοπής βασιλόπιτας της Δημοτικής Κοινότητας στις 12/01/2014 και ώρα 11.30 π.μ σε συνεργασία με το Σύλλογο Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης «Θερμαϊκός», στην αίθουσα VIP του επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

3η Δημοτική Κοινότητα

• Εορταστική εκδήλωση ενόψει των Χριστουγέννων διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με το Ωδείο Άνω Πόλης την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, στην πλατεία Ρομφέη (Κουλέ – Καφέ), στις 17:00. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στη πλατεία. Tην εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά σχήματα του Ωδείου και θα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες που αρμόζουν στο πνεύμα των ημερών θα ψάλλουν. Επίσης, Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες στο πνεύμα των ημερών θα ψάλλουν σε πλατείες της Άνω Πόλης μαθητές Δημοτικών σχολείων της 3ηs Δημοτικής Κοινότητας και του Ωδείου Άνω Πόλης τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013. Η συγκεκριμένη δράση ενόψει των Χριστουγέννων που διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με το Ωδείο Άνω Πόλης, θα ξεκινήσει από την πλατεία Πλ. Αγ. Αικατερίνης, στις 16:00 και θα συνεχιστεί στην Πλ. Τερψιθέας, στην Πλ. Καλλιθέας, στην Πλ. Ρομφέη και θα ολοκληρωθεί στην Πλ. Αναργύρων.

4η Δημοτική Κοινότητα

• Ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις ενόψει των Χριστουγέννων που πραγματοποιεί η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα χθες, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη – Κλεάνθους), ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν τα μέλη της χορωδίας του 4ου, 8ου και 11ου παραρτήματος Κ.Α.Π.Η. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινιών με επίκεντρο τα Χριστούγεννα στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη – Κλεάνθους), με ώρα έναρξης 19:30. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν από την 

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 έως και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014, στις ακόλουθες ημερομηνίες :

– Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

– Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

– Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

– Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

– Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Τέλος, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση ενόψει των Χριστουγέννων που διοργανώνει η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των δημοτικών σχολείων της Κοινότητας, στις 18:30, στο χώρο της Ιμβριακής Ένωσης (Δημητσάνας 47).

Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας

• Εορταστική εκδήλωση ενόψει των Χριστουγέννων με τίτλο «ΔΩΣΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ» διοργανώνει η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μελισσοκόμων Νομού Θεσσαλονίκης την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, στο πάρκο Ηρώων, με ώρα έναρξης 17:30. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου παρουσία του ραδιοφωνικού παραγωγού, παρουσιαστή και συγγραφέα, Γιάννη Σερβετά καθώς και κλήρωση δώρων. Ο σύλλογος μελισσοκόμων θα παρουσιάσει και θα προσφέρει στους παραβρισκόμενους τα προϊόντα της μέλισσας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η χορωδία του 1ου δημοτικού σχολείου Τριανδρίας και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριανδρίας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει χορευτικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Παύλου «Ευ Ζειν» και ο Σύλλογος Ποντίων, που θα ψάλλει και ποντιακά κάλαντα. Τέλος, θα γίνει μία κλήρωση δώρων (τα οποία είναι μία χορηγία των καταστημάτων Ιανός και των σούπερ μάρκετ Μασούτης).

Εορταστικές εκδηλώσεις από το Κ.Α.Π.Η του Δήμου Θεσσαλονίκης 

• Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις ενόψει των Χριστουγέννων που διοργανώνει το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αλλά και του προγράμματος διασύνδεσης γενεών, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού (11 Δεκεμβρίου) ειδική εκδήλωση με κουκλοθέατρο και χριστουγεννιάτικα παραμύθια, από την ομάδα κουκλοθεάτρου του 5ου παραρτήματος του Κ.Α.Π.Η., με την συμμετοχή των παιδιών του Δημοτικού παιδικού σταθμού του Φωκά, στο χώρο του 5ου παραρτήματος (Αλεξανδρείας 27). Επίσης χθες, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση ενόψει των Χριστουγέννων, παρουσία των παιδιών του Δημοτικού παιδικού σταθμού Χαριλάου και την χορωδία του 6ου παραρτήματος του Κ.Α.Π.Η. στο χώρο του (Στεφάνου Νούκα 10), ενώ την ίδια μέρα τα μέλη της χορωδίας του 4ου, 8ου και 11ου παραρτήματος Κ.ΑΠ.Η. συμμετείχαν στην εορταστική εκδήλωση, που διοργάνωσε η 4η Δημοτική Κοινότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη – Κλεάνθους).

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ενόψει των Χριστουγέννων συνεχίζονται από το Κ.Α.Π.Η. και συγκεκριμένα:

– Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, στις 18:00, η χορωδία του 5ου παραρτήματος του Κ.Α.Π.Η. θα συμμετέχει στην εορταστική εκδήλωση ενόψει των Χριστουγέννων του Δημοτικού παιδικού σταθμού Φωκά (Καρακάση 21- Ζαμπελίου).

-Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013, στις 12.00, η χορωδία του 3ου και 7ου παραρτήματος Κ.Α.Π.Η. θα συμμετέχει στην εορταστική εκδήλωση ενόψει των Χριστουγέννων του 44ου Δημοτικού σχολείου (Αγίου Δημητρίου 125).

– Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, στις 18.00, εορταστική εκδήλωση ενόψει των Χριστουγέννων με τη συμμετοχή των χορωδιών του 10ου και του 1ου παραρτήματος Κ.Α.Π.Η., στο χώρο του 1ου παραρτήματος (Ερμού 18 Α).

– Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, στις 11.00, εορταστική εκδήλωση ενόψει των Χριστουγέννων με τη συμμετοχή της χορωδίας του 11ου παραρτήματος Κ.Α.Π.Η, στο χώρο του (Ολυμπίας- Ιφιγενείας 2).