Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος εταιρείας υγραερίου, με έδρα στον Νομό Φθιώτιδας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του νομίμου εκπροσώπου εταιρείας υγραερίου, 46 ετών, για υπεξαίρεση και παράβαση του Νόμου σχετικά με την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών και λοιπές διατάξεις.

Ειδικότερα, στις 13-12-2013 στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, κατόπιν καταγγελίας εκπροσώπου εταιρίας υγραερίου, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις εταιρίας με όμοιο αντικείμενο (υγραέριο), όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 4.623 φιάλες υγραερίου (4.608 κενές και 15 αναγομωμένες), οι οποίες ανήκαν στο σύνολό τους στην παθούσα εταιρία.

Συγκεκριμένα, ο 46χρονος ως εκπρόσωπος εταιρίας υγραερίου συγκέντρωνε κενές φιάλες της παθούσας εταιρίας και τις μετέτρεπε ώστε να φέρουν τα διακριτικά της δικής του εταιρίας (αλλαγή χρώματος και επιγραφής), παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό, την νομοθεσία που προβλέπει την διαδικασία ανταλλαγής των κενών φιαλών και αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. 

Κατ΄ εκτίμηση της παθούσας εταιρίας, τα διαφυγόντα κέρδη της ανέρχονται στις 572.874 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.