Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας.

Με «δούρειο ίππο» ομάδες δήθεν αγανακτισμένων κατοίκων, από το 2012 και μετά, τάγματα εφόδου της οργάνωσης ή οπαδοί της έχουν επιδοθεί σε συνεχόμενες επιθέσεις κατά Ρομά, ξυλοδαρμούς και προαναγγελίες δράσης κατά της «εγκληματικής φύσης» των τσιγγάνων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως αναφέρει το «Εθνος», τους έχει χαρακτηρίσει «παράσιτα που βυσσοδομούν στο σώμα και στην ψυχή του έθνους».

Τον Ιούνιο του 2012, όπως επισημαίνει το «Εθνος», σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Μενίδι αφού ακούστηκαν συνθήματα κατά των Ρομά, προπηλακίστηκε διερχόμενος τσιγγάνος με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ολονύκτιες μάχες στα Ανω Λιόσια, ενώ είχαν προηγηθεί και τραμπουκισμοί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ανάλογο περιστατικό, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, συνέβη και τον Αύγουστο στο Αιτωλικό όπου, σύμφωνα με καταγγελίες, ομάδα 80 ατόμων, με επικεφαλής τοπικά στελέχη της Χρυσής Αυγής έκαψαν σπίτια Ρομά.

Τον περασμένο Μάιο, μάλιστα, είχε αφισοκολληθεί κείμενο που έγραφε μεταξύ άλλων «Εξω οι γύφτοι, τελευταία ημέρα παραμονής τους σήμερα 31 Μαΐου 2013». Τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Μεσολόγγι είχε συλληφθεί πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής για εμπρησμό σε φορτηγό Ρομά.

Από τις επιθέσεις δεν γλιτώνουν ούτε και μικρά παιδιά, όπως συνέβη τον Ιούνιο 2012, όταν ομάδα χρυσαυγιτών απομάκρυναν δια της βίας παιδιά Ρομά από την παιδική χαρά του ΚΤΕΛ.

Η εφημερίδα καταγράφει ακόμη και τα επεισόδια που είχαν προκληθεί τον Μάρτιο στην Κομοτηνή και τον Απρίλιο στη Μεσσηνία.