Πληροφορίες για την ύπαρξη σχεδίου επίθεσης εναντίον της οικίας όπου διέμενε ο πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα, Μπομπ Τράα, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή».

Σύμφωνα, πάντα με το δημοσίευμα, αυτές οι πληροφορίες φέρονται να έχουν έλθει σε γνώση της Ασφάλειας προ μηνών. Για το θέμα ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ ΓΑΔΑ και Κρατική Ασφάλεια προχώρησαν σε ενίσχυση της φρουράς του Ολλανδού τεχνοκράτη.

Ο 55χρονος Τράα ήρθε τον Οκτώβριο του 2010 στην Ελλάδα, απ' όπου αποχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, δίνοντας τη θέση του στον Αμερικανό Γουές ΜακΓκρόου.

Αρχικά, ο κ. Τράα είχε εγκατασταθεί σε διαμέρισμα της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ωστόσο, μόλις διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με τον τόπο διαμονής του, κρίθηκε επιβεβλημένη η μετεγκατάστασή του για λόγους ασφαλείας. Έκτοτε και μέχρι τη λήξη της θητείας του, διέμενε σε μονοκατοικία στη Φιλοθέη.

Τον περασμένο Αύγουστο η Ασφάλεια έλαβε γνώση των πληροφοριών για σχέδιο καταδρομικής επίθεσης στο σπίτι του κ. Τράα στη Φιλοθέη. Το σχέδιο θα έφερναν εις πέρας 15-20 αντιεξουσιαστές, που θα προσέγγιζαν το σημείο -πιθανόν με δίκυκλα- από διαφορετικές κατευθύνσεις προκειμένου να μη δώσουν στόχο σε περιπολούντες αστυνομικούς, σύμφωνα με την εφημερίδα. 

Σύμφωνα με την πηγή, η επιχείρηση θα είχε χαρακτήρα καταδρομικής επίθεσης παρόμοιας με αυτήν που είχε γίνει εναντίον της οικίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στην οδό Ασκληπιού, το Φεβρουάριο του 2012 ή ακόμη εκείνης εναντίον της μεζονέτας του τέως υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, το Δεκέμβριο του 2012 στην Κηφισιά.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας φέρονται να είχαν δώσει οδηγίες στον Ολλανδό αντιπρόσωπο του ΔΝΤ να κρατά κλειστά τα παράθυρα της οικίας του και να μην μετακινείται δίχως αστυνομική συνοδεία.