Στην απόφαση να προταθεί η κατασκευή που αφορά τη βελτίωση εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας ως ενιαίο έργο με τα τμήματα των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, κατέληξε η σύσκεψη της Κυριακής, ενώ εξουσιοδοτήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να στείλει στις αρμόδιες αρχές ενοποιημένο τεχνικό δελτίο.

Το συνολικό κόστος για τις δύο παρακάμψεις ανέρχεται στο ποσό των 225 εκατ. ευρώ και μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρίδης στη διάρκεια της  σύσκεψης επισήμανε είναι καταρχήν θετική η ένταξη της παράκαμψης των Γιαννιτσών, αλλά το συγκεκριμένο έργο θα είναι «τυφλό», χωρίς την αναμενόμενη λειτουργικότητα και ανταποδοτικότητα, που εξασφαλίζει το ενιαίο έργο των δύο παρακάμψεων.

Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση, εντός της προσεχούς εβδομάδας, συνάντησης στην Αθήνα αντιπροσωπείας της Περιφέρειας και των τοπικών Αρχών, με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να υπάρξει δέσμευση της κυβέρνησης για την ενιαία ένταξη του έργου.

Παράλληλα, στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι η τοπική κοινωνία θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για την οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η ένταξη του έργου ως ενιαίου, ενώ κλείνοντας την συνάντηση ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε ότι «με την ένταξη του συγκεκριμένου έργου ανοίγει ο δρόμος για την χρηματοδότηση των υπολοίπων σημαντικών έργων για τα οποία έχει εξασφαλιστεί η μελετητική τους ωριμότητα και είναι: Το Οδικό Τμήμα "Μαυροβούνι-Νότια παράκαμψη Έδεσσας" για το οποίο υπολείπονται οι οριστικές των τεχνικών έργων μόνο και η "Ανάβαση του Άγρα", η οριστική μελέτη του οποίου παραδίδεται τους επόμενους μήνες».

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης, εκπρόσωποι των βουλευτών Γεώργιου Καρασμάνη και Ιορδάνη Τζαμτζή, ο περιφερειακός σύμβουλος Ιωάννης Ανδρίτσος, οι δήμαρχοι Έδεσσας, Πέλλας και Αλμωπίας Δημήτριος Γιάννου, Γρηγόριος Στάμκος και Δημήτριος Πασόης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιορδάνης Τσώτσος και υπηρεσιακοί παράγοντες.