Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Ποινική διωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου για την υπόθεση πόθεν έσχες που προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. 

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του κατηγορούνται πως παρέλειψαν να δηλώσουν στο πόθεν έσχες τον λογαριασμό της κυρίας Κουράκου στην τράπεζα της Ελβετίας για τα έτη 2009 και 2010. 

Προηγήθηκε έρευνα από την εισαγγελέα κυρία Ράικου, στην οποία όταν εκλήθησαν να δώσουν εξηγήσεις, αρνήθηκαν τις κατηγορίες μέσω απολογητικού υπομνήματος, υποστηρίζοντας πως το εν λόγω ποσό αποτελεί καταπίστευμα υπέρ των ανήλικων παιδιών της κυρίας Κουράκου από τον πρώην σύζυγό της.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Παπαντωνίου και η κυρία Κουράκου αναμένεται να δικαστούν τον Μάιο πάλι για κατηγορίες παράλειψης στη δήλωση του πόθεν έσχες σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ από τους οικονομικούς εισαγγελείς μελετάται η δικογραφία όπου ο πρώην υπουργός κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους τριών εκατ. ευρώ.