current views are: 1

16 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση11:31

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση στο Μαξίμου με τους γιατρούς

Για «ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας» με την κυβέρνηση, κάνουν λόγο οι γιατροί, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο  Μαξίμου.

Δημοσίευση 11:31’
αρθρο-newpost

Για «ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας» με την κυβέρνηση, κάνουν λόγο οι γιατροί, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο  Μαξίμου.

Για «ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας» με την κυβέρνηση, κάνουν λόγο οι γιατροί, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο  Μαξίμου.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, και με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί, ζητώντας από τις δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, ξεκαθαρίζοντας, όμως ότι η μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, με τον πρωθυπουργό να ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε να ικανοποιηθεί η ανάγκη των γιατρών η μεταρρύθμιση να πραγματοποιηθεί με τον πιο ομαλό τρόπο. «Καλούμε τους γιατρούς σε διάλογο, αν είναι δυνατόν και από σήμερα, όπως κάνουμε όλο αυτό το διάστημα, για να ξεκαθαρίσουμε το πώς ακριβώς θα γίνει αυτή η μεταρρύθμιση και το πώς ακριβώς θα γίνει αυτή η μετάβαση», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους γιατρούς να σταματήσουν την απεργία και να είναι παρόντες στον διάλογο, τονίζοντας όμως, πως η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχ. Βλασταράκος, εξέφρασε την εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός έλαβε υπόψη του τις θέσεις των γιατρών, τονίζοντας πως ο δίαυλος επικοινωνίας είναι ανοικτός. Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, ο ΠΙΣ θα μεταφέρει στους γιατρούς τη θέση του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι αρχίζει ένας εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος.


σχετικα αρθρα