Την παραπομπή του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη στα αρμόδια όργανα για την παράνομη, όπως επεσήμανε, απόφασή του αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αθανάσιος Σκορδάς.

Ο υφυπουργός εξέφρασε τη λύπη του γιατί «ένα εκλεγμένο όργανο της Πολιτείας, όπως είναι ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, αντί να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του, ψεύδεται, ομιλών περί δήθεν απειλών εκ μέρους μου».

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο αντιπεριφερειάρχης εξέδωσε στις 11/12 μια κατάφωρα παράνομη απόφαση, στην οποία επιχειρεί να υποκαταστήσει το νόμο και να ορίσει εκείνος τις Κυριακές του Δεκεμβρίου που θεωρεί σκόπιμο να είναι ανοικτά τα καταστήματα στην περιοχή του Ηρακλείου» δήλωσε ο κ. Σκορδάς.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη, Στ. Αρναουτάκη, και στη συνέχεια με τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και του επεσήμανε ότι η απόφασή του παραβιάζει το νόμο και ως εκ τούτου θα έχει συνέπειες.

«Μετά το τηλεφώνημά μου, ο αντιπεριφερειάρχης εξέδωσε “ορθή επανάληψη” της απόφασής του που επίσης συνιστά παρανομία, καθώς επιμένει, παρά τα όσα μεσολάβησαν, να θέλει να ορίσει εκείνος τις Κυριακές του Δεκεμβρίου που θα είναι ανοικτά τα καταστήματα στην περιοχή του Ηρακλείου» πρόσθεσε ο κ. Σκορδάς.

Ο υφυπουργός καλεί τον αντιπεριφερειάρχη να συμμορφωθεί προς τον νόμο και αναφέρει ότι έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα.