Βαριές αλληλοκατηγορίες, που αφορούν χαμένα κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ και απευθείας αναθέσεις φαρμάκων στον ΟΚΑΝΑ, αντάλλαξαν η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή και η πρόεδρος του Οργανισμού, Μένη Μαλλιώρη. 

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ η κυρία Μακρή, στον ΟΚΑΝΑ «δεν υπάρχουν παραστατικά για περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ», τονίζοντας ότι θα προσφύγει στον Εισαγγελέα. 

Η υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση της κυρίας Μαλλιώρη από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα κονδύλια η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ

«Κάθε νέο έγγραφο είχε και διαφορετικό νούμερο, τα νούμερα κυμαίνονται από 1,8 εκατ. ευρώ έως και τα 5,5 εκατ. ευρώ. Μού δόθηκε απάντηση για προσωπικό εσωτερικό δανεισμό κάτι που απαγορεύεται. Θα δώσω συνέντευξη Τύπου» δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός. 

«Από τον Αύγουστο βγήκε δεύτερο γενόσημο στην Ελλάδα, και έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Παρενέβη η κ. Μακρή ζητώντας μου εγγράφως να συνεχίζω την προμήθεια από την εταιρεία που προμηθευόμουν το σκεύασμα από το 2008 μονοπωλιακά. Ο υπουργός Υγείας μου είπε ότι καλώς κάνω και κάνω διαγωνισμό» δήλωσε από την πλευρά της η κυρία Μαλλιώρη. 

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ πρόσθεσε μάλιστα, ότι παρέλαβε χρέος ύψους 37,5 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό από την προηγούμενη διοίκηση με υπερκοστολογήσεις έργων. 

«Με τον οργανισμό υπάρχει αντιπαράθεση της υπουργού όχι με μένα προσωπικά» τόνισε.