Για τρύπα στα οικονομικά του ΟΚΑΝΑ ύψους 8,4 εκατ. ευρώ έκανε λόγο η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει με την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη και αφού ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ζητήσει την παραίτηση της δεύτερης.

Η κυρία Μακρή είπε ότι από τα 8,4 εκατομμύρια ευρώ, τα 3,4 εκατομμύρια αφορούν ένα ποσόν αδιάθετο που βρισκόταν στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ, τα οποία δεν υπάρχουν πλέον.

Όπως είπε η υφυπουργός παρά το γεγονός ότι έχει ζητήσει παραστατικά για το ποσόν αυτό, δεν της έχουν δοθεί ακόμα ούτε τα παραστατικά ούτε πειστικές απαντήσεις.

Τα υπόλοιπα 5 εκατ. αφορούν σε χρήματα που δόθηκαν στον ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη δημιουργία νέων κέντρων πρόληψης και τη στελέχωσή τους. 

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε συνάψει για τον λόγο αυτό σύμβαση 20 εκατ. ευρώ με τον ΟΚΑΝΑ

Από αυτά έδωσε την πρώτη δόση των 10 εκατ. και όταν ζήτησε απολογισμό για τα χρήματα αυτά, ο ΟΚΑΝΑ έδωσε παραστατικά μόνο για τα 5 εκατ. με αποτέλσμα το ΚΕΕΛΠΝΟ να καταγγείλει τη σύμβαση.

Ακόμη, η υφυπουργός κατήγγειλε την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ ότι χορήγησε υποκατάστατα σε τοξικομανείς με «τρόπο μη ενδεδειγμένο».

Συγκεκριμένα, είπε ότι ενώ το υποκατάστατο έπρεπε να λαμβάνεται υπογλωσσίως, οι γιατροί του ΟΚΑΝΑ συμβούλευαν τους τοξικομανείς να το μασάνε για να λειτουργεί πιο γρήγορα. 

Τέλος, η κυρία Μακρή είπε ότι η υπόθεση την Τετάρτη θα πάρει τον δρόμο για τον εισαγγελέα.