current views are: 1

18 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση09:46

Η «απάτη του συνταξιούχου Μιχάλη Λιάπη» κάνει τον γύρο του κόσμου

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της σύλληψης του Μιχάλη Λιάπη για πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και ανασφάλιστο όχημα. 
 
 

Δημοσίευση 09:46’
αρθρο-newpost

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της σύλληψης του Μιχάλη Λιάπη για πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και ανασφάλιστο όχημα. 
 
 

Επιμέλεια: Τιτίκα Ανουσάκη

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της σύλληψης του Μιχάλη Λιάπη για πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και ανασφάλιστο όχημα. 

Ιδιαίτερα καυστικό το άρθρο του γερμανικού Spiegel γράφει: «Ο Μιχάλης Λιάπης ως υπουργός Μεταφορών επιτηρούσε τους νόμους και την εφαρμογή τους για τους αυτοκινητιστές. Τώρα συνελήφθη στην Αθήνα επειδή κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες.

Είναι φανερά ένα μέτρο εξοικονόμησης», εξηγώντας στη συνέχεια πως ο πρώην υπουργός είχε καταθέσει τις πινακίδες για να μην πληρώνει φόρους. 

Το ABC επικαλούμενο το Associated Press επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «η σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη θα ήταν έξω από τη σφαίρα της φαντασίας πριν από μερικά χρόνια. Σηματοδοτεί μια αλλαγή στη στάση των αρχών εν μέσω μια αύξησης της δημόσιας δυσαρέσκειας κατά της πολιτικής τάξης που θεωρείται υπεύθυνη για τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα». 

Το δημοσίευμα τονίζει επίσης πως ο πρώην υπουργός Μεταφορών εάν καταδικαστεί είναι αντιμέτωπος με πρόστιμο 780 ευρώ και ποινή φυλάκισης με αναστολή από 6 μήνες έως 5 χρόνια. 

Η αμερικανική Washington Post μεταξύ άλλων υπογραμμίζει το «πλούσιο» πόθεν έσχες του Μιχάλη Λιάπη όπου όπως γράφει το 2011 δήλωσε μαζί με τη σύζυγό του 28 ακίνητα. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και το τηλεγράφημα του Reuters που μεταδίδει και τις δηλώσεις του ιδίου: «Έκανα ένα λάθος. Πρέπει να τιμωρηθώ αναλόγως», είπε ο κ. Λιάπης. 

Και το Bloomberg μεταδίδει το περιστατικό επισημαίνοντας πως εν μέσω κρίσης πολλοί Έλληνες αναγκάστηκαν να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους για να απαλλαγούν από τα χρέη. 

Όπως γράφει το ίδιο έκανε και ο πρώην υπουργός Μεταφορών ο οποίος όμως κυκλοφορούσε το πολυτελές αυτοκίνητό του με πλαστές πινακίδες. Τέλος καταγράφει την ακίνητη περιουσία του που περιλαμβάνει 28 ακίνητα, ανάμεσά τους μια βίλα με πισίνα στη Μύκονο. Το εισόδημά του τονίζει για το 2011 ήταν στις 109.000 ευρώ. 

Το Times Colonist γράφει μεταξύ άλλων πως ο Μιχάλης Λιάπης διετέλεσε υπουργός Μεταφορών από το 2004 έως το 2007 και πως κατά τη διάρκεια της θητείας του ηγήθηκε εκστρατειών για να βελτιώσει τις οδικές συνήθειες των Ελλήνων. 

O τίτλος της γαλλικής εφημερίδας Liberation είναι χαρακτηριστικός: «Ελλάδα: ο πρώην υπουργός Μεταφορών κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες», ενώ η Figaro με τίτλο «Ένας πρώην υπουργός της Ελλάδας εξαπατούσε» αναφέρει πως ο Μιχάλης Λιάπης οδηγούσε το αυτοκίνητό του με πλαστές πινακίδες, χωρίς ασφάλεια και χωρίς χαρτιά. 


σχετικα αρθρα