Δύο μόλις εικοσιτετράωρα μετά τον περίφημο αγώνα kick boxing μεταξύ του “Iron Mike”, Μιχάλη Ζαμπίδη και του Τούρκου αντιπάλου του και την “πανηγυρική” νίκη του Έλληνα αθλητή, το ΣΔΟΕ έκανε την εμφάνισή του στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing (ΠΟΚ).

 Γύρω στις 11 το πρωί προκλήθηκε πανικός στα γραφεία της Ομοσπονδίας, που πλέον βρίσκονται στα Άνω Λιόσια, στις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Γηπέδου Πάλης, από την αιφνιδιαστική έφοδο πέντε αντρών της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Οι “ράμπο” του υπουργείου οικονομικών ερευνούσαν επί επτά ολόκληρες ώρες τα βιβλία και τα καταστατικά της Ομοσπονδίας.

 Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Γιάννακας, προσπαθούσε έντρομος να καταλάβει τον λόγο της επίσκεψης του ΣΔΟΕ. Ωστόσο, όλοι οι εργαζόμενοι έστηναν πηγαδάκια στους διαδρόμους συζητώντας ότι το πιθανότερο είναι να προηγήθηκε κάποια καταγγελία προς το πρόσωπο του πρώην διευθυντή της Ομοσπονδίας, Κυριάκο Κρητικόπουλο, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι διατηρούσε σωρεία “μαϊμού” αθλητικών συλλόγων και καταχραζόταν ακόμα και χρήματα της Ομοσπονδίας.

Κρύος ιδρώτας, λοιπόν, έλουσε τον λογιστή της ΠΟΚ μιας και τυγχάνει να εργάζεται όχι μόνο στην Ομοσπονδία, αλλά και στις προσωπικές επιχειρήσεις του κ. Κρητικόπουλου. Φυσικά, οι υπάλληλοι της Δίωξης πέρασαν από κόσκινο ό,τι έγγραφα υπήρχαν στα γραφεία και στο λογιστήριο, ενώ δεν παρέλειψαν να “ανακρίνουν” τους εργαζομένους σχετικά με τυχόν παρατυπίες της διοίκησης σχετικά με τον αγώνα του Μιχάλη Ζαμπίδη το περασμένο Σάββατο.

 Αναμένεται σύντομα το πόρισμα του ελέγχου της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, όπου θα λυθούν όλες οι απορίες, ενώ γενικότερη ανησυχία για το μέλλον του Kick Boxing στην Ελλάδα προκαλούν τα όλο και περισσότερα “λουκέτα” σε αθλητικούς συλλόγους καθώς και τα πιθανά χρέη της ίδιας της Ομοσπονδίας προς το Δημόσιο.

Το σίγουρο είναι ότι η ΠΟΚ δεν είχε να παρουσιάσει στο ΣΔΟΕ ούτε τα μισά από τα νόμιμα έγραφα, όπως προστάζει ο νόμος, ενώ έλεγχος έγινε και στο προσωπικό γραφείο του λογιστή...

 

  Αναστασία Γαλάνη

TAGS