Την αντίθεσή του στο σχέδιο διαδημοτικής κινητικότητας 321 υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης, που κρίνονται από το ΥΠΕΣ ως πλεονάζον προσωπικό, εξέφρασε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Με αφορμή την επιστολή που εστάλη από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο προς τους δήμους που εκτιμάται ότι πρέπει να ενταχθούν σε διαδημοτική κινητικότητα, ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι ο δήμος δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει αν φύγουν οι εργαζόμενοι.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «όχι μόνο δεν μας περισσεύουν, αλλά μας λείπουν κιόλας άτομα». 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η λίστα με τα άτομα που θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό συντάχθηκε βάσει στοιχείων Ιουνίου 2013, χωρίς να υπολογίζονται οι περίπου 100 συνταξιοδοτήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες, οι 180 δημοτικοί αστυνομικοί και οι 160 σχολικοί φύλακες που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Τέλος, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι θα αποστείλει τις παρατηρήσεις του το συντομότερο δυνατό στο υπουργείο Εσωτερικών και κατέληξε, λέγοντας:

«Δεν ακούνε τον δήμο τι λέει, τι θέλει. Αποφασίζουν τι θέλουν αυτοί. Έχουμε ήδη υποδείξει βάσει του οργανογράμματος που έχουμε στείλει αλλά πολλές φορές στέλνεις πράγματα στο υπουργείο και μπαίνουν στο συρτάρι».