Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων. Δράστες είναι δύο άτομα, ένας 21χρονος άνδρας και μία 36χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη περιπτώσεων απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι δράστες, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα, τα οποία έπειθαν, ότι είναι ασφαλιστές συγγενικών τους προσώπων και τους χρωστούν χρήματα για εξόφληση δόσεων ή αγορών που δήθεν είχαν πραγματοποιήσει. Ενεργώντας με τη συγκεκριμένη μέθοδο οι δύο δράστες :

- Την 28-4-2012 το πρωί, στην Μυρτιά Ηλείας, έπεισαν 83χρονο να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και εν συνεχεία με το πρόσχημα να του παραδώσουν εξοφλητικό τιμολόγιο ασφαλιστηρίου συμβολαίου, επιβιβάστηκε στο όχημα τους όπου κατά τη διαδρομή τον αποβίβασαν από το αυτοκίνητο αφαιρώντας του το χρηματικό ποσό των 2500 ευρώ.

- Την 13-7-2012 το πρωί, στον Πύργο, έπεισαν 72χρονη, να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ για υποτιθέμενη οικονομική οφειλή αγοράς ασφαλιστηρίου συμβολαίου του γιού της.

- Την 3-8-2013 το μεσημέρι, στον Πύργο, έπεισαν 87χρονο, να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 580 ευρώ για υποτιθέμενη οικονομική οφειλή αγοράς ασφαλιστηρίου συμβολαίου του γιού του.

- Την 3-8-2013 το μεσημέρι, στον Πύργο, έπεισαν 93χρονο, να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ για υποτιθέμενη οικονομική οφειλή αγοράς φαρμάκων του γαμπρού του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας.

TAGS