Έκτακτη σύγκληση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) δήλωσε ότι θα ζητήσει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης όσον αφορά τη μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών για την εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε πως θα ζητήσει από τους βουλευτές της Α' Αθηνών να πάρουν θέση, ενώ θα εξετασθεί και το ενδεχόμενο συνέντευξης Τύπου σε ό,τι αφορά τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στη μελέτη, την οποία χαρακτήρισε «αστειότητα». Και κατέληξε ότι ο δήμος Αθηναίων επιστρέφει τη μελέτη στο υπουργείο.

Άμεση σύγκληση της ΠΕΔΑ, όλων των ΠΕΔ της χώρας και της ΚΕΔΕ για την μελέτη ζήτησε και η «Ανοιχτή Πόλη». Επίσης πρότεινε να προχωρήσουν σε άμεση υποβολή παραιτήσεων όλα τα κεντρικά όργανα των αιρετών, να ανασταλεί η λειτουργία του δήμου και να οργανωθεί αγώνας διαρκείας.

Επικριτική υπήρξε η παράταξη απέναντι στην απουσία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ν. Κακλαμάνη, στον οποίον καταλόγισε «απόλυτη πίστη και πειθαρχία στη δικομματική κυβέρνηση και τη μνημονιακή πολιτική της». Και τον κάλεσε «να αφήσει τους τακτικισμούς και να πάρει ξεκάθαρη θέση στο δημοτικό συμβούλιο για τις απολύσεις».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα επέδειξε ουσιαστική συμφωνία στα κυβερνητικά σχέδια, έβαλε πλάτες για να περάσει η λογική ότι στους δήμους υπάρχει πλεονάζον προσωπικό και αποδέχθηκε τις προηγούμενες χιλιάδες απολύσεις που έγιναν στο δήμο, αφού από τις 12.000 εργαζομένους που παρέλαβε η διοίκηση Καμίνη στις αρχές του 2011, σήμερα υπηρετούν 7.500 εργαζόμενοι».

Και προσέθεσε ότι όταν στο δημοτικό συμβούλιο της 5ης Νοεμβρίου «οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ έθεσαν ζήτημα τι γίνεται με την αξιολόγηση των δομών του δήμου και πού οδηγεί αυτή η διαδικασία, η δημοτική αρχή εφησύχαζε τους εργαζομένους».