Στη χθεσινή σύλληψη του πρώην υπουργού, Μιχάλη Λιάπη, αναφέρθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο 23ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε σε συνομιλία του με ιρλανδή βουλευτή, η οποία του είχε διηγηθεί περιστατικό στο οποίο τη σταμάτησε τροχονόμος ενώ οδηγούσε στο Δουβλίνο, επειδή μιλούσε στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό της χώρας.

«Της είπε αυτό απαγορεύεται θα σε γράψω. Του ανταπάντησε αυτή, προφανώς κύριε το γεγονός ότι μιλάω με τον πρωθυπουργό δεν έχει καμιά σημασία. Βεβαίως της είπε ο τροχονόμος, δεν έχει καμιά σημασία. Αποδείξατε εσείς χθες ότι δεν έχει καμιά σημασία. Ο νόμος είναι που σας δεσμεύει και τίποτε άλλο» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Αναφερόμενος στο θέμα της Χρυσής Αυγής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απευθυνόμενος στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών τόνισε πως «εσείς είσαστε το κράνος και η ασπίδα της Δημοκρατίας και είμαι περήφανος για τον τρόπο που το χειριστήκατε διότι μέσα από εσωτερικές διαδικασίες, με τα δικά σας όργανα δεν επιτρέψατε σε οποιονδήποτε στην ελληνική κοινωνία να πει ότι συγκαλύφθηκε οτιδήποτε στο πλαίσιο της Ελληνικής Αστυνομίας».

Συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί μόνο η Ελληνική Αστυνομία να φέρει στη πλάτη της τη μάχη κατά του νεοναζιστικού φαινόμενου και σημείωσε «οφείλουν σε αυτή τη μάχη να μπουν και άλλοι και να τη διεξάγουν και άλλοι. Εσείς κάνατε το καθήκον σας με τον άριστο τον τρόπο. Η υπόθεση είναι στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης και η ελληνική Δικαιοσύνη θα τη χειριστεί. Και όσο αναφορά την κρίση, δεν είσαστε εσείς υπεύθυνοι για να βγάλετε την κοινωνία από την οικονομική κρίση. Υπερβαίνει τις δυνατότητες σας, έχετε κάνει πλέον ο, τι μπορείτε να κάνετε σε αυτό το τομέα».

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το προσωπικό στην ΕΛΑΣ και στη συνέχεια του χαιρετισμού του τόνισε «είμαι ο τελευταίος ο οποίος δεν θα αναγνωρίσω την πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, όσον αφορά το υλικό το οποίο έχει. Διερχόμαστε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, το ξέρετε. Δεν πρόκειται να σας υποσχεθώ εγώ ότι αύριο το πρωί όλα αυτά θα διορθωθούν. Δεν έχω τη δυνατότητα να το πράξω. Σας διαβεβαιώ ότι γίνεται ο, τι μπορεί να γίνει».

Είπε ακόμη ότι «η Ελληνική Αστυνομία τον τελευταίο καιρό έχει πραγματοποιήσει θαύματα ή τουλάχιστον έχει πραγματοποιήσει επιτυχίες που στα δικά μου μάτια, με δεδομένες τις συνθήκες υλικού και τις μισθολογικές απολαβές και τις ευρύτερες συνθήκες ισούνται με θαύματα».

Για το μεταναστευτικό σημείωσε πως «διασφαλίσατε απολύτως τα χερσαία σύνορα της χώρας, διασφαλίσατε τα κέντρα των ελληνικών πόλεων, εδώ απ' έξω που γίνεται το Συνέδριο. Σε αυτό το ξενοδοχείο έμενε ο πατέρας μου, από παιδάκι 12-13 χρονών περπατούσα εδώ μόνος μου, ποιο παιδάκι 12-13 χρονών μπορούσε να περπατήσει μόνο του στο κέντρο της Αθήνας τον Ιούνιο του 2012; Χάρη εσάς, έρχομαι σε αυτό το Κέντρο κάθε δεύτερο ή κάθε τρίτο βράδυ και περπατάω. Χάρη σε εσάς το κέντρο της Αθήνας αυτή τη στιγμή έχει σχεδόν μηδενική ή ελάχιστη εγκληματικότητα, οι δείκτες είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε, και οποιοσδήποτε μπορεί να προχωρήσει, να περπατήσει, να πιει τον καφέ του».