Με τρίωρη στάση-προειδοποίηση ξεκινούν την Παρασκευή οι καθηγητές, ενώ στις 30 του μήνα έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, οι δάσκαλοι αποφασίζουν σήμερα.

Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα από τις 12 το μεσημέρι εκπαιδευτικοί της Ανατολικής Αττικής και  του Πειραιά, διοργανώνοντας παραστάσεις διαμαρτυρίας κατά των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων σχολείων.

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής διοργανώνει συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στις 12:30 ενώ η ΕΛΜΕ του Πειραιά καλεί σε συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στα γραφεία της Β’ Βάθμιας διεύθυνσης Πειραιά.

Σε πολλές περιοχές της χώρας είχαμε εισβολές στα γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από γονείς, ενώ δάσκαλοι καθηγητές έβαλαν σε πολλά σχολεία μαύρες σημαίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον “Καλλικράτη” στα σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για πλήγμα στα εργασιακά τους ενώ τοπικοί φορείς μιλούν για οικονομικό πλήγμα στις κατά τόπους περιοχές.Την ίδια ώρα και μόνο με βάση τις αλλαγές στα σχολεία βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα περίπου 4.000 εκπαιδευτικοί που από Σεπτέμβρη θα πρέπει να πάνε σε άλλο σχολείο να υπηρετήσουν.