current views are: 1

19 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση20:50

Αρχίζουν οι προσπάθειες για την επέκταση του αεροδρομίου στη Σύρο

Από τις αρχές του 2014 θα αρχίσει η προσπάθεια για την επέκταση του διαδρόμου στο αεροδρόμιο Σύρου.

Δημοσίευση 20:50’
αρθρο-newpost

Από τις αρχές του 2014 θα αρχίσει η προσπάθεια για την επέκταση του διαδρόμου στο αεροδρόμιο Σύρου.

Από τις αρχές του 2014 θα αρχίσει η προσπάθεια για την επέκταση του διαδρόμου στο αεροδρόμιο Σύρου.

Η επέκταση μπορεί να γίνει εφικτή, χωρίς να είναι απαραίτητα ο σχεδιασμός και η εκτέλεση μεγάλων σε μέγεθος και κόστος έργων και χωρίς να επιβάλλονται απαλλοτριώσεις και αναστάτωση της περιοχής του Μάννα όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο του νησιού.
Όπως συμφωνήθηκε με την Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στόχος είναι η ασφαλτόστρωση του αεροδιαδρόμου, ο οποίος μπορεί να φτάσει τα 1200 μέτρα μήκος (σήμερα είναι 960 μέτρα) και να υποδεχθεί μεγαλύτερα αεροπλάνα έως και 80 θέσεων.

Ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, ο οποίος ήταν παρών στην πρόσφατη συνάντηση με τον πρόεδρο και τα στελέχη της ΥΠΑ, ενημέρωσε σχετικά στο δημοτικό συμβούλιο για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

Σύμφωνα με τον κ. Δεκαβάλλα η ΥΠΑ έχει ενημερώσει ότι εντός του Ιανουαρίου θα κάνει αποτύπωση του διαδρόμου στο αεροδρόμιο Σύρου και θα γίνει σύσκεψη για το θέμα της επέκτασης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι υπάρχει δυνατότητα ασφαλτόστρωσης τόσο του Βόρειου όσο και του Νότιου τμήματος του διαδρόμου ώστε να φτάσει τα 1200 μέτρα μήκος.

Όπως τόνισε ο κ. Δεκαβάλλας, θα πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στην ευθεία του διαδρόμου για να διευκολυνθεί το έργο της ασφαλτόστρωσης. Ειδικότερα, είπε ότι θα πρέπει να αφαιρεθεί ένα χωμάτινο εμπόδιο το οποίο υπάρχει, ένας φανός του αεροδρομίου, καθώς και κάποιες κολώνες της ΔΕΗ.  

Ο κ. Δεκαβάλλας επανέλαβε ότι ναι μεν θα χρειαστεί να εκπονηθούν μελέτες και να παρθούν αδειοδοτήσεις (περιβαλλοντικές κλπ) για το έργο της ασφαλτόστρωσης, σημειώνοντας ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση δε θα έχει το μέγεθος, το κόστος και τον προγραμματισμό του παλιού έργου που αφορούσε την επέκταση του αεροδιαδρόμου και φαίνεται να έχει χαθεί οριστικά. 

 


σχετικα αρθρα