current views are: 1

19 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση16:28

Νέες αποκαλύψεις για μίζα 2 εκατ. ευρώ από τον Αντώνη Κάντα

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα συνέχισε να δίνει στοιχεία για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο Αντώνης Κάντας, η απολογία του οποίου διακόπηκε για να συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Δημοσίευση 16:28’
αρθρο-newpost

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα συνέχισε να δίνει στοιχεία για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο Αντώνης Κάντας, η απολογία του οποίου διακόπηκε για να συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα συνέχισε να δίνει στοιχεία για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο Αντώνης Κάντας, η απολογία του οποίου διακόπηκε για να συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Ο πρώην Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών παραδέχθηκε ότι η μίζαμαμούθ των 14 εκατομμυρίων είναι δική του, και σύμφωνα με πληροφορίες περιέγραψε με λεπτομέρειες τη διαδρομή του μαύρου χρήματος που διακινήθηκε, κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα – μεσάζοντες και σε εταιρείες πλυντήρια που χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό αυτό.

Ο κ. Κάντας (ο οποίος προφυλακίστηκε ήδη από την Τετάρτη λόγω παρέλευσης του πενθημέρου με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα) σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ρωτήθηκε επί τρεις συνεχόμενες μέρες διεξοδικά για την περίοδο που υπηρέτησε στο Υπουργείο Άμυνας), χωρίς να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για υπουργούς ή άλλα πολιτικά πρόσωπα. Ανέφερε όμως πως «κατά τη γνώμη του, αφού έπαιρνε μίζες αυτός, είναι μάλλον απίθανο να μην τα έπαιρναν και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι». Εισέφερε πάντως και νέα στοιχεία, όπως μία νέα μίζα ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, η οποία υποστήριξε πως και πάλι κατέληξε στον ίδιο.

Τα στοιχεία που κατέθεσε ο Αντώνης Κάντας αναμένεται να αξιολογηθούν προσεκτικά από τις ανακριτικές αρχές, προκειμένου να διασταυρωθεί η προέλευσή τους, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρος και άλλων προσώπων, με τον δικηγόρο του κ. Κάντα, Γιάννη Μαντζουράνη, να τονίζει πως ο πελάτης του θα επιστρέψει κατά το μέρος του δυνατού το ποσό της βλάβης που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο.


σχετικα αρθρα