Απ΄ το κακό στο χειρότερο πηγαίνει το πρόβλημα της στάθμευσης στην Ερμούπολη. Η κατάσταση έχει γίνει απελπιστική και επιδεινώνεται συνεχώς όσο περνάει ο χρόνος.

Με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια και επί καθημερινής βάσεως, μετά τις 10 το πρωί, δεν υπάρχει θέση στάθμευσης ούτε για δείγμα σε ολόκληρη την πόλη. Ειδικά στην ευρύτερη περιοχή Νησάκι όπου υπάρχει το μοναδικό μεγάλο πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης, τα πράγματα είναι χειρότερα από ποτέ.

Το κλείσιμο της Ακτής Καταδρομικού Έλλη για την εκτέλεση των έργων θωράκισης του προσήνεμου μόλου έχει περιορίσει σημαντικά τις θέσεις στάθμευσης στο Νησάκι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δίνονται καθημερινές μάχες από τους οδηγούς για να βρουν έστω και μια θέση στάθμευσης για να παρκάρουν κακήν κακώς το όχημά τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες και άναρχες καταστάσεις μιας και ο χώρος εξακολουθεί να λειτουργεί εντελώς ανεξέλεγκτα.

Ακριβώς επειδή ο χώρος δεν ελέγχεται και επικρατεί η λογική του μπάτε σκύλοι αλέστε, ορισμένοι κακομαθημένοι και ασυνείδητοι οδηγεί  φροντίζουν να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση με τις πράξεις τους. Σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους για μέρες ολόκληρες χωρίς να τα μετακινούν και να τους καίγεται καρφάκι, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τις θέσεις πάρκινγκ.

Εκτός από το Νησάκι, το ίδιο μπάχαλο επικρατεί και στους κεντρικούς δρόμους της Ερμούπολης. Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας – που ούτως ή άλλως δε μπορούσε να ανταπεξέλθει και να βάλει τάξη στην αναρχία του κυκλοφορικού της πόλης – έχει διογκώσει το πρόβλημα της στάθμευσης στην Ερμούπολη.

Πολλές φορές, ούτε οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου δε βρίσκουν να παρκάρουν το όχημά τους, αφού οι θέσεις που υποτίθεται ότι τους ανήκουν, καταλαμβάνονται συνήθως από άλλους οδηγούς που σταθμεύουν ανενόχλητα και χωρίς την παραμικρή κύρωση τα δικά τους αυτοκίνητα.

Όλα τα παραπάνω έχουν εντείνει και το γενικότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης το οποίο είναι οξύτατο κι ας βρισκόμαστε στο καταχείμωνο.

Εν τω μεταξύ, στον ορίζοντα δεν υπάρχει καμία προοπτική για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Όλα τα μέτρα, μελέτες κλπ που κάποτε επρόκειτο να εφαρμοστούν από το Δήμο έχουν μετατεθεί στις καλένδες οριστικά και αμετάκλητα.