Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στην Πετρούπολη Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 36χρονος για κατοχή, διακίνηση και εξαγωγή ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. 

Ειδικότερα μετά από πληροφορίες ότι άτομο διακινεί ναρκωτικές ουσίες (κάνναβη) από την χώρα μας σε χώρες της Ευρώπης και πολυήμερες έρευνες, εντοπίσθηκε ο 36χρονος, τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση και με συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθη εντός του σπιτιού του.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατ’ εντολή του, χθες το μεσημέρι, παραδόθηκαν από άγνωστο άτομο, σε εταιρεία μεταφορών εντός του Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», τρία χαρτοκιβώτια που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 50.120 γραμμαρίων, με σκοπό την περαιτέρω αποστολή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο). Επίσης, διαπιστώθηκε ότι στο πρόσφατο παρελθόν με τον ίδιο τρόπο είχε αποστείλει στη Μ. Βρετανία καθώς και στην Γερμανία χαρτοκιβώτια τα οποία προφανώς περιείχαν ναρκωτικές ουσίες.

Για τις παραπάνω ενέργειές χρησιμοποιούσε πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το οποίο έφερε την φωτογραφία του αλλά ανέγραφε στοιχεία άλλου ατόμου. 

Κατασχέθηκαν συνολικά:

- Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 50.332 γραμ.

-Σύνεργα συσκευασίας (θερμοκολλητής, συσκευή αεροστεγούς συμπίεσης, ρολά φελιζόλ, ρολά διαφανούς ζελατίνης, κολλητικές ταινίες, χαρτοκόπτες).

- Το ποσό των 3.500 ευρώ.

- Ένα πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

- Τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.