Ένα «μίνι καζίνο» εντόπισαν το απόγευμα της Τετάρτης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, στην περιοχή της Καλλιθέας.

Συνελήφθησαν έξι άτομα, ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος , δύο υπάλληλοι και τρία άτομα που συμμετείχαν ως παίκτες, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-53 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με ειδικό λογισμικό για τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.

-Δύο ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια για τη διεξαγωγή χαρτοπαιγνίων.

-Δύο ρουλέτες.

-Δύο καταγραφικά μηχανήματα.

-Μία κεντρική μονάδα (server) .

Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι, με το Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. 

Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχανήματα. 

 

Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.