current views are: 1

20 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση16:27

Μετά τις Κυριακές, «αλώνουν» και τα Σάββατα οι έμποροι

Αναστάτωση προκάλεσε η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που δείχνει να μην… χορταίνει τα καταστήματα ανοιχτά. 

Δημοσίευση 16:27’
αρθρο-newpost

Αναστάτωση προκάλεσε η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που δείχνει να μην… χορταίνει τα καταστήματα ανοιχτά. 

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Αναστάτωση προκάλεσε η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που δείχνει να μην… χορταίνει τα καταστήματα ανοιχτά. 

Ζητά τώρα, πέραν των Κυριακών που θα λειτουργήσουν, να παραταθεί το ωράριο του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου μέχρι… τις 11 το βράδυ! 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, για τις γιορτινές ημέρες και με βάση το νέο νόμο που επιτρέπει περισσότερες Κυριακές ανοιχτά καταστήματα, είχε έρθει σε συνεννόηση με το δήμο Αθηναίων. 

Για τις Κυριακές αυτές, ο δήμος έχει προγραμματίσει διάφορες γιορτινές εκδηλώσεις, συναυλίες και θεάματα δρόμου σε κεντρικά σημεία της πόλης, προκειμένου να βοηθήσει στην προσέλκυση κόσμου. 

Αυτήν ακριβώς τη συμφωνία επικαλείται τώρα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για να ζητήσει περαιτέρω διεύρυνση του ωραρίου.  

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, ο δήμος Αθηναίων συμμετέχει με μουσικές εκδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος από τις πέντε το απόγευμα και ο Εμπορικός Σύλλογος «καλεί τους εμπόρους «να συμμετέχουν στην εκδήλωση και παροτρύνει τους καταναλωτές να επωφεληθούν της επέκτασης του ωραρίου και να διενεργήσουν, χωρίς την πίεση του χρόνου, τις εορταστικές τους αγορές». 

«Θανατηφόρα η απληστία τους» 

Στην απόφαση αυτή αντιδρούν οι εμποροϋπάλληλοι οι οποίοι βρίσκονται σε διεργασίες για να καθορίσουν τη στάση τους. «Θα μας πεθάνουν», λέει χαρακτηριστικά στο newpost.gr ο Στάθης Ανέστης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ. «Είναι εξοργιστικό και απαράδεκτο, συμπληρώνει. Πρόκειται για απληστία που μπορεί να καταστεί επικίνδυνη, ανοίγει πολύ κακά προηγούμενα».


σχετικα αρθρα