current views are: 1

21 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση02:28

Κουραμπιές άνω των 200 κιλών!

Πάνω από 200 κιλά θα είναι το τελικό βάρος του τεράστιου κουραμπιέ που θα δημιουργηθεί στο πάρκο του “Αστερόκοσμου” της ΔΕΘ-HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες. 

Δημοσίευση 02:28’
αρθρο-newpost

Πάνω από 200 κιλά θα είναι το τελικό βάρος του τεράστιου κουραμπιέ που θα δημιουργηθεί στο πάρκο του “Αστερόκοσμου” της ΔΕΘ-HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες. 

Πάνω από 200 κιλά θα είναι το τελικό βάρος του τεράστιου κουραμπιέ που θα δημιουργηθεί στο πάρκο του “Αστερόκοσμου” της ΔΕΘ-HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες. Για την παρασκευή του θα χρησιμοποιηθούν εντυπωσιακές ποσότητες υλικών: 150 αβγά, 100 κιλά ζάχαρη άχνη, 150 κιλά αλεύρι, 70 κιλά βούτυρο και τέσσερα λίτρα κονιάκ.

Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από το πασπαλισμένο με άχνη …ρεκόρ στις 22 Δεκεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι, στον υπαίθριο χώρο του περιπτέρου 15 (αερογέφυρα) του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχιζαχαροπλάστης Άγγελος Υποκαμισάς, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, “ο κουραμπιές, που μεταξύ άλλων θα περιέχει 20-30 κιλά αμυγδάλων και θα χρειαστεί δύο ημέρες για να ετοιμαστεί, θα έχει σχήμα μισοφέγγαρου και μήκος 3,5 μέτρων, ενώ το τελικό βάρος του θα υπερβαίνει τα 200 κιλά”.

Η παρασκευή του ξεκινά σήμερα, σε εργαστήριο που “στήθηκε” για αυτόν τον σκοπό στο χώρο της ΔΕΘ, ώστε να μη χρειαστεί να μεταφερθεί. Αρχικά, θα παρασκευαστούν εννέα τμήματα του γιγάντιου γλυκού, σε ισάριθμα καλούπια, τα οποία στη συνέχεια θα συναρμολογηθούν και θα συγκολληθούν πάνω στον πάγκο, όπου θα παρουσιαστεί το τελικό προϊόν.

“Σε μια προσπάθεια να συνδέσει την ελληνική γαστρονομική παράδοση με το εορταστικό κλίμα των ημερών, η ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με τον Άγγελο Υποκαμισά,προσκαλεί τους επισκέπτες και φίλους του Αστερόκοσμου σε μια μοναδική εμπειρία και τους δίνει την ευκαιρία να γευτούν τον χριστουγεννιάτικο κουραμπιέ μέχρι να… χορτάσουν”, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, όπου διευκρινίζεται ότι η εκδήλωση υποστηρίζεται από χορηγούς πρώτων υλών και μηχανημάτων.


σχετικα αρθρα