Συνεχίζει τις έρευνες η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών της απόπειρας απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου στη Βούλα, ωστόσο τα σενάρια για το ποιος βρίσκεται πίσω από το σχέδιο της απαγωγής είναι ακόμη ανοιχτά για τις αρχές, χωρίς οι αστυνομικοί να έχουν καταλήξει σε κάποιο πρόσωπο.

Τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τον οποίο έχει γίνει αγνώριστος με την εμφύτευση μαλλιών, το λίφτινγκ και τη μεγάλη απώλεια βάρους, θεωρεί η αστυνομία ως έναν από τους βασικούς υπόπτους για την απόπειρα απαγωγής του 33χρονου εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου στη Βούλα.

Οι «κοριοί» της ΕΛ.ΑΣ. είχαν καταγράψει συνομιλίες, σύμφωνα με τις οποίες προέκυπταν προπαρασκευαστικές ενέργειες απαγωγής, με εμπνευστή του σχεδίου τον καταζητούμενο δραπέτη. Μάλιστα, είχαν παρατηρηθεί  προσπάθειες παρακολούθησης των δραστών σε μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας, κατά τη διάρκεια προπονήσεων τένις, ωστόσο τότε η υλοποίηση του σχεδίου απαγωγής ματαιώθηκε.

Δεν αποκλείεται πάντως και η συνεργασία πολλών ποινικών κακοποιών που έχουν συστήσει νέα «ομάδα δράσης».

Στο «στόχαστρο» όμως φαίνεται να βρίσκεται και άλλος γνωστός κακοποιός ο οποίος συνδέεται με τον Βασίλη Παλαιοκώστα και τον Νίκο Μαζιώτη.

Πρόκειται για τον 43χρονο διαβόητο δραπέτη Σπύρο Χριστοδούλου, ο οποίος φέρεται ότι έχει συστήσει συμμορία με την οποία κάνει «πλιάτσικο» στην Πελοπόννησο. Η Αστυνομία εκτιμά, σύμφωνα με την Espresso, ότι έχει στενή σχέση με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, καθώς κρατούνταν μαζί στο ίδιο κελί για αρκετό διάστημα. Ωστόσο ο διαβόητος δραπέτης θεωρείται ότι έχει και στενή σχέση με τον Νίκο Μαζιώτη, με τον οποίο επίσης μοιραζόταν το ίδιο κελί στις φυλακές, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να τροφοδοτούσε με όπλα και τις οργανώσεις της νέας τρομοκρατίας.

Ο Χριστοδούλου, απασχόλησε για πρώτη φορά τις Αρχές στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν είχε κατηγορηθεί για την συμμετοχή στη μεγάλη ληστεία του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, όπου είχε δολοφονηθεί από την συμμορία του ο ταμίας του νοσοκομείου. Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2001, είχε πάρει μονοήμερη άδεια από τον Κορυδαλλό όπου εξέτιε ποινή 16,5 ετών για εκβιασμούς και ληστείες αλλά δεν επέστρεψε.

Στις 5 Οκτωβρίου συνελήφθη στα διόδια Αιφιδνών έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς και κατά την κράτηση του στις φυλακές κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε στο κελί του τον Αλβανό συγκρατούμενο του Κονσταντίν Πάπα, ο οποίος φέρεται να έδωσε στην Αστυνομία την πληροφορία τόσο για το που κινούταν ο ίδιος όσο και για το κρησφύγετο του Κώστα Πάσσαρη στην οδό Ιππάρχου, στον Νέο Κόσμο.

ΑΝ. ΓΑΛ.