Το παιδικό όνειρο για χιονισμένα Χριστούγεννα, έσβησε οριστικά για φέτος, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, που θέλουν φέτος… βροχές, αντί για χιόνια στο καμπαναριό.

Συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, θα καταγραφούν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4. Στα νότια 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, από το μεσημέρι και μετά θα βρέχει στα νοτιοδυτικά της χώρας. Οι βροχές βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια. Από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 και στα δυτικά και νότια 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε άνοδο ως προς τις ελάχιστες και πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, στα δυτικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 26-12-2013 και Παρασκευή 27-12-2013

Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι της πέμπτης στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι ισχυρά, από το βράδυ σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Από το μεσημέρι της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.