Κατηγορηματικά διέψευσε ότι έχει πρωταγωνιστήσει σε ροζ dvd ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και υποστήριξε ότι ο πρωταγωνιστής είναι ένας παλαιοημερολογίτης δεσπότης, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Κορινθίας.

Ο ιεράρχης, μίλησε για πρώτη φορά για το σεξουαλικό σκάνδαλο, στο οποίο τον ενέπλεξε η εφημερίδα «Ακρόπολη».

«Αν δείτε τις φωτογραφίες της εφημερίδας, θα διαπιστώσετε ότι ο κατηγορούμενος δεν μου μοιάζει καθόλου. Ούτε στον σωματότυπο, ούτε στα γένια μου, ούτε στο κεφάλι μου ούτε στην κοιλιά μου», σημειώσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος του.

Ο κ. Διονύσιος αναφέρθηκε και στα δικαστικά μέτρα που έχει λάβει κατά της εφημερίδας η Ιερά Σύνοδος λέγοντας με νόημα: «Τώρα λοιπόν η απόδειξη είναι στα χέρια τους».

Όπως αποκάλυψε κατά την διάρκεια της συνέντευξης του, ο ίδιος ο κ. Διονύσιος έχει κινηθεί νομικά και κατά ιστολογίου το οποίο αναφέρθηκε στο όνομα του σε σχέση με το σκάνδαλο. Την υπόθεση αυτή έχει αναλάβει δικηγορική εταιρεία στις Η.Π.Α. όπου βρίσκεται και το ιστολόγιο.

«Δεν μπλέξανε με καλό παιδάκι σε αυτόν τον τομέα», είπε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας πως από την στιγμή που αναγκάστηκε να μπει σε αυτήν την διαδικασία δεν έχει καμία πρόθεση να συγχωρήσει ή να κάνει πίσω.

Ο μητροπολίτης Κορίνθου είναι πεπεισμένος πως η εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση αυτή προκλήθηκε ως «αντίποινα» στην στάση που έχει κρατήσει απέναντι στους Παλαιοημερολογίτες.

Είπε μάλιστα πως άνθρωπος του περιβάλλοντος του, του ανέφερε «πληρώνεις δεσπότη μου την άποψη σου και για τους Παλαιοημερολογίτες» ενώ σε άλλο σημείο τονίζει πως:

«Όσο νομίζουν αυτοί ότι με βλάπτουν τόσο περισσότερο φουντώνει η αγάπη των ανθρώπων και η αναγνώριση και γι αυτό θα πετύχουν το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα. Τους προειδοποιώ γιατί στο τέλος δεν θα ξέρουν αυτοί που θα κρυφτούν».