«Ανεπιθύμητη» χαρακτηρίζει τη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή για αύριο στη Θεσσαλονίκη η πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

«Ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι έννοιες παντελώς ξένες με την επιστημονική γνώση και τα ακαδημαϊκά ήθη. Άλλωστε, ο μόνος χώρος στον οποίο δεν έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή είναι τα πανεπιστήμια» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η ανοιχτή συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί στον Λευκό Πύργο θα πραγματοποιηθεί στην οδό 26ης Οκτωβρίου, στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, λόγω απαγόρευσης των συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης.

«Μετά τη σημερινή απαγόρευση της διανομής τροφίμων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, έφτασε και η σειρά της αυριανής ανοιχτής εκδήλωσης στην Θεσσαλονίκη. Οι εξαγγελίες από ΜΚΟ και λοιπές αντιρατσιστικές οργανώσεις για την διενέργεια αντισυγκέντρωσης (κάτι που θεωρείται παράνομο) “ανάγκασαν” την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να προβεί σε οριστική απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης, με πρόφαση την διασφάλιση της τάξης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.