Δέκα αριστούχοι μαθητές των απογευματινών και των σχολείων Σαββάτου στη Μελβούρνη, βραβεύτηκαν από την ελληνική κοινότητα στην Αυστραλία, αν και το βραβείο αξίζει σε όλους τους μαθητές, τους δασκάλους τους και τους γονείς, για την επιμονή τους να διατηρούν ζωντανή την ελληνική γλώσσα στην άλλη άκρη του πλανήτη.

Στα σχολεία της Κοινότητας μαθαίνουν ελληνικά περισσότεροι από 1.000 μαθητές, όπως επισήμανε ο υπεύθυνος της κοινότητας για την εκπαίδευση Θεόδωρος Μάρκος, ενώ υπάρχουν και προγράμματα διδασκαλίας Αρχαίων Ελληνικών για ενήλικες και μαθητές, που εγκαινίασε πριν από δύο χρόνια η ελληνική κοινότητα. Ανακοίνωσε δε, ότι πρόσφατα εγκρίθηκε αίτηση της κοινότητας να προσφέρει το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών σε επίπεδο VCE.

«Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά μας να κάνουν τα Αρχαία Ελληνικά σε επίπεδο VCE, γεγονός το οποίο μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην αύξηση του τελικού συγκεντρωτικού αποτελέσματος εισόδου στο πανεπιστήμιο, δηλαδή το λεγόμενο ATAR,» τόνισε.

Τους μαθητές που αρίστευσαν συνεχάρη και η διευθύντρια του κολλεγίου Alphington Grammar Δρ Βίβιαν Νίκου, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την προσπάθεια, την επιτυχία και την αφοσίωση των μαθητών του κολλεγίου στην εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας. Συνεχάρη επίσης τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, λέγοντας ότι πίσω από την επιτυχία των μαθητών βρίσκονται πάντα οι γονείς και η συλλογική προσπάθεια και αφοσίωση πολλών δασκάλων και καθηγητών.

«Είναι μέσα από το πάθος και την αφοσίωση που έχουν οι οικογένειες και οι εκπαιδευτικοί μας για τη διατήρηση και συνέχιση της ελληνικής γλώσσας έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε συνδεδεμένοι με τις ρίζες μας, την καταγωγή μας και τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού και των προγόνων μας,» τόνισε.

Απευθυνόμενη στους αριστεύσαντες μαθητές πρόσθεσε: «Είθε το πάθος και η αφοσίωσή σας για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, για τα οποία βραβευόσαστε απόψε, να σας ακολουθούν σε όλο το ταξίδι της ζωής σας. Είθε η αγάπη σας για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό και ό,τι ενσαρκώνει το ελληνικό πνεύμα, να αναδειχθούν σε φωτεινό παράδειγμα για τους άλλους.»

Στους βραβευθέντες μαθητές παραδόθηκε και συμβολικό χρηματικό δώρο 200 δολάρια, σαν μια μικρή επιβράβευση για την επίδοσή τους στα ελληνικά.