current views are: 2

22 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση15:05

Με 15 ανασφάλιστους εργαζόμενους λειτουργούσε κέντρο διασκέδασης

Ανασφάλιστη εργασία, μη έκδοση αποδείξεων και μη τήρηση βιβλίων, είναι μερικές από τις παραβάσεις που εντόπισε η Υπηρεσία Οικονομική Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τους ελέγχους που διενήργησε σε επιχειρήσεις, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κέντρα διασκέδασης της Αττικής.

Δημοσίευση 15:05’
αρθρο-newpost

Ανασφάλιστη εργασία, μη έκδοση αποδείξεων και μη τήρηση βιβλίων, είναι μερικές από τις παραβάσεις που εντόπισε η Υπηρεσία Οικονομική Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τους ελέγχους που διενήργησε σε επιχειρήσεις, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κέντρα διασκέδασης της Αττικής.

Ανασφάλιστη εργασία, μη έκδοση αποδείξεων και μη τήρηση βιβλίων, είναι μερικές από τις παραβάσεις που εντόπισε η Υπηρεσία Οικονομική Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τους ελέγχους που διενήργησε σε επιχειρήσεις, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κέντρα διασκέδασης της Αττικής.

Μάλιστα, σε κέντρο διασκέδασης στο Μαρούσι, εντοπίστηκαν 15 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και συνελήφθη ο υπεύθυνος της επιχείρησης, η οποία λειτουργούσε και χωρίς άδεια. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι δεν είχαν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας (4.319) ευρώ κατά την πώληση ή διακίνηση αγαθών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενήργησαν χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

-Σε ζαχαροπλαστείο διαπιστώθηκε μη επίδειξη του Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών ενός φορολογικού μηχανισμού.

-Σε ψησταριά διαπιστώθηκε η μη επίδειξη των τηρούμενων Βιβλίων της εταιρείας και η μη υποβολή Περιοδικών Δηλώσεων Φ.Π.Α. για το γ’ τρίμηνο του 2013.

-Σε αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο διαπιστώθηκε η μη επίδειξη των τηρούμενων Βιβλίων της εταιρείας και η μη επίδειξη του Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών δύο φορολογικών μηχανισμών.

-Σε καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, η μη επίδειξη του Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών φορολογικού μηχανισμού, καθώς επίσης η χρήση ενός αδήλωτου φορολογικού μηχανισμού, ο οποίος κατασχέθηκε και η έκδοση αθεώρητων στοιχείων.

-Σε αναψυκτήριο διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

-Σε αναψυκτήριο διαπιστώθηκε η χρήση αδήλωτου φορολογικού μηχανισμού, ο οποίος κατασχέθηκε για περαιτέρω διερεύνηση τυχόν φορολογικών παραβάσεων και η έκδοση αθεωρήτων στοιχείων.

Για τις παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και του Σ.ΕΠ.Ε., για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.


σχετικα αρθρα