Απόβλητα δεκάδων τόνων σε προαύλιο νοσοκομείου (φωτό)

Απόβλητα δεκάδων τόνων σε προαύλιο νοσοκομείου (φωτό)

Επιχείρηση απομάκρυνσης μεγάλης ποσότητας επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων αναμεμειγμένων με οικιακά τύπου απόβλητα που είχαν συσσωρευτεί στο προαύλιο μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής πραγματοποίησε σήμερα ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής.

Την εντολή για μεταφορά των ποσοτήτων έδωσε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πειραιώς, μετά από επιτόπια αυτοψία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και παρέμβαση του Πρόεδρου του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, καθώς υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την πολυήμερη παραμονή τους. 

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για έντονη δυσοσμία.

Τα απόβλητα που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους τριάντα τόνους θα οδηγηθούν στην ειδική μονάδα αποτέφρωσης του ΕΔΣΝΑ για την ορθή περιβαλλοντικά διαχείρισή τους.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι «Η κατάσταση με τη διαχείριση των επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων έχει ξεφύγει. Αντί να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός με τις καταστάσεις αυτές γυρίζουμε χρόνια πίσω. Η παρέμβασή μας υπήρξε άμεση, όμως το πρόβλημα είναι γενικευμένο και δεν λύνεται κατασταλτικά. Τα νοσοκομεία οφείλουν να κάνουν σωστό διαχωρισμό στην πηγή, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και το περιβάλλον».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο