Ρεπορτάζ : Τιτίκα Ανουσάκη

Μπορεί από άποψης θερμοκρασίας κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός να είναι σχετικά καλός το τριήμερο των Χριστουγέννων ωστόσο από την παραμονή , όπως επισημαίνει στο newpost.gr ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας, αναμένονται συννεφιές και βροχές κατά τόπους ισχυρές ενώ νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη.

Αναλυτικά σύμφωνα με τον κ. Σιούτα σήμερα Δευτέρα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα στη Βόρεια Ελλάδα. 

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στη Β. Ελλάδα από -5 έως 13 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 14- με τη θερμοκρασία στην Ήπειρο να είναι στου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα και στα νησιά από 7 έως 17 βαθμούς. 

Από την παραμονή των Χριστουγέννων θα υπάρξει βαθμιαία αλλαγή του καιρού από τα Δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τη συννεφιά, τις βροχές και τις καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.

Βροχές θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα νότια: Στερεά, Θεσσαλία, Εύβοια, Πελοπόννησος, Αιγαίο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται το βράδυ της παραμονής στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ οι άνεμοι θα έχουν γυρίσει σε νοτιάδες 6 μποφόρ. 

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, την Τετάρτη, το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο με τοπικές βροχές να σημειώνονται στις εξής περιοχές: Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο ενώ στη Δυτική Ελλάδα η εικόνα θα είναι διαφορετική με αρκετή ηλιοφάνεια. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα- στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη- στα κεντρικά και νότια από 4 έως 14 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 6 έως 15 βαθμούς.  Από το βράδυ βελτίωση θα παρουσιαστεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τις βροχές να μετακομίζουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου 

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη το βράδυ με μικρή διάρκεια και κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες, τους νοτιάδες τοπικά να φτάνουν τα 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία περίπου στα ίδια επίπεδα.