current views are: 1

23 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση12:05

Ποιος ήταν 28χρονος ειδικός φρουρός που αυτοκτόνησε στο Χαλάνδρι

Ο 28χρονος Θεόδωρος Π. που έδωσε τέλος στη ζωή του με το υπηρεσιακό του όπλο έπειτα από θανατηρόφο τροχαίο με τη μοτοσυκλέτα του στο Χαλάνδρι περιγράφεται από τους συναδέλφους του ως ευσυνείδητος αστυνομικός με σπάνιες αρετές.

Δημοσίευση 12:05’
αρθρο-newpost

Ο 28χρονος Θεόδωρος Π. που έδωσε τέλος στη ζωή του με το υπηρεσιακό του όπλο έπειτα από θανατηρόφο τροχαίο με τη μοτοσυκλέτα του στο Χαλάνδρι περιγράφεται από τους συναδέλφους του ως ευσυνείδητος αστυνομικός με σπάνιες αρετές.

Ο 28χρονος Θεόδωρος Π. που έδωσε τέλος στη ζωή του με το υπηρεσιακό του όπλο έπειτα από θανατηρόφο τροχαίο με τη μοτοσυκλέτα του στο Χαλάνδρι περιγράφεται από τους συναδέλφους του ως ευσυνείδητος αστυνομικός με σπάνιες αρετές.

Ο ειδικός φρουρός από την Ήπειρο έχαιρε της μεγάλης εκτίμησης των συναδέλφων του για τη συνέπεια και το ζήλο που επεδείκνυε στις απαιτήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Συντετριμμένος για το τραγικό συμβάν στο Χαλάνδρι με την απώλεια δυο ανθρωπίνων ζωών, δήλωσε σήμερα ο Νίκος Δένδιας. «Οφείλω να σας πω ότι το χθεσινό βράδυ ήταν και για μένα σαν πολιτικό προϊστάμενο και για την φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας βραδιά φυσικής συντριβής. Αυτό το οποίο συνέβη ήταν τραγικό. Οφείλω να πω ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να ενώσουμε την προσευχή μας για τις δυο οικογένειες που θρηνούν θύματα», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών από την πλευρά του εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το τραγικό περιστατικό και το χαμό του 28χρονου Θεόδωρου.

Όπως αναφέρουν οι συνάδελφοί του, «To Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. συγκλονισμένο, όπως και ολόκληρη η κοινωνία, θρηνεί το χαμό ενός συναδέλφου που υπέκυψε στην υπέρμετρη ευαισθησία του χαρακτήρα του και έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του μετά από δυστύχημα με την ιδιωτική του μηχανή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ηλικιωμένης στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Ο Θεόδωρος Π., γεννημένος του 1985 υπήρξε για όσους τον γνώρισαν, σύμβολο εργατικότητας και υπευθυνότητας τόσο στη προσωπική όσο και στην υπηρεσιακή του ζωή, ιδιαίτερα ευσυνείδητος με σπάνιο χαρακτήρα και αρετές.

Υπηρέτησε για μεγάλο διάστημα στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ και αργότερα μέχρι σήμερα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Η αποφράδα ώρα τον έπνιξε με το βρόγχο ευθύνης για ένα τροχαίο ατύχημα που τον ανάγκασε να γίνει αφορμή να στερηθεί την ζωή της μια ηλικιωμένη γυναίκα και λίγα βήματα πιο πέρα ο ίδιος να περάσει ως αυτόχειρας από τη ζωή στο θάνατο.

Σε μια κοινωνία με κυρίαρχα φαινόμενα την αδιαφορία, την εγκατάλειψη και τον ωχαδερφισμό έχουμε σίγουρα ανάγκη τους ανθρώπους που λάμπουν και διακρίνονται με πράξεις ευαισθησίας, ανθρωπιάς και συναλληλίας, αλλά αυτούς τους θέλουμε και τους έχουμε ανάγκη ζωντανούς ανάμεσα μας να χαρίζουν με την παρουσία και τις πράξεις τους αρετές και πρότυπα που τόσο έχουμε ανάγκη. Μάλιστα, η κοινωνική διάσταση της προσφοράς του αστυνομικού στηρίζεται κυρίως σε τέτοιες προσωπικότητες και αρετές.

Θόδωρε, αδικοχαμένε Συνάδελφε, η ζωή σου, η ψυχή σου, ο χαρακτήρας σου αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη, ο θάνατος σου όμως πράξη, που ουδεμία σκέψη δεν πρέπει να την δικαιολογήσει σε καμιά περίπτωση και κάτω από καμιά περίσταση.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους του συναδέλφου, αντιστοίχως και στους συγγενείς της άτυχης ηλικιωμένης γυναίκας».

ΑΝ.ΓΑΛ. 


σχετικα αρθρα